Menu Zavřít

Vlastník Novy zvýšil zisk. V Česku si ale pohoršil

24. 10. 2017
Autor: CME

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 30,1 procenta na 25,1 milionu dolarů (548 milionů korun). V České republice však zisk o 4,3 procenta klesl a činil 12,6 milionu dolarů.

„Provozní zisk CME rychle rostl hlavně díky oživení tržeb v Bulharsku a na Slovensku a částečně díky pozitivnímu vlivu posilující koruny a eura vůči dolaru. Ukazují se tak oživující spotřeba v regionu a investice CME do lokálních programů,“ řekl analytik České spořitelny Petr Bártek. Výsledky však byly mírně pod odhady kvůli slabému výsledku v České republice, kde tržby v korunách meziročně stagnovaly, zatímco náklady mírně rostly.

Celkové výnosy ve třetím čtvrtletí vzrostly o 11,1 procenta na 119,4 milionu USD (2,6 miliardy korun). V České republice vzrostly o 9,4 procenta a činily 42,7 milionu dolarů (932,7 milionu korun). Akcie CME na pražské burze po 11:00 vykazovaly pokles o 0,3 procenta na 103,50 koruny. Za poslední rok se cena téměř zdvojnásobila.


=====CME se zbavuje antén. Na Slovensku přejde na satelit a kabel

Ilustrační foto


„Naše vysoké tempo z první poloviny roku 2017 pokračovalo i ve třetím čtvrtletí, což nás staví do velmi dobré pozice, protože míříme do posledních měsíců roku a dává nám velmi silný základ pro další růst v roce 2018,“ uvedl jeden ze dvou generálních ředitelů CME Michael Del Nin.

BRAND24

CME zaznamenala růst tržeb na všech čtyřech trzích, kde nyní působí, tedy v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a v České republice. Společnost nedávno oznámila, že plánuje prodat své stanice v Chorvatsku a ve Slovinsku. Zisk hodlá použít na částečné umoření dluhů.

Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Dále čtěte:

Vlastník televize Nova navýšil zisk o 22 procent. Nejvíce vydělává v Česku

Skončí Nova jako Markíza? Odchod z DVB-T nevylučuje


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).