Menu Zavřít

Vítek prodal kanceláře v Brně

16. 3. 2017
Autor: Euro

Realitní skupina CPI Property Group třetího nejbohatšího Čecha Radovana Vítka prodala administrativní budovu Purkyňova v Brně.

Odprodej 11 300 metrů čtverečních kancelářských prostor je součástí většího balíku transakcí, které skupina v posledních týdnech provádí s nejmenovanou protistranou.

Mluvčí společnosti Jan Burian obchod potvrdil, nicméně detaily odmítl prozradit. Nevyjádřil se ani k budoucím akvizicím. „Pravidla burzovního regulátora nám striktně určují, že jakoukoliv zprávu musíme nejprve zveřejnit na burze, informovat akcionáře a teprve poté lze informovat média,“ řekl.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Z informací burzovního regulátora aktuálně také vyplývá, že si skupina zajistila úvěr ve výši 669 milionů korun od Raiffeisenbank.

Vývoj hodnoty akcií CPI Property Group na frankfurtské burze během 1 roku

 Vývoj hodnoty akcií CPIPG

Zdroj: boerse-frankfurt.de

Jen před pár dny web Euro.cz informoval o tom, že CPI Property Group prodala velký areál Lozorno Logistics Park na Slovensku. V lednu skupina oznámila nákup 11 velkých obchodních center v Česku, Maďarsku, Polsku a v Rumunsku za 17,5 miliardy korun.

BRAND24

Radovan Vítek vlastní v CPI Property Group zhruba 95procentní podíl. Loni koupil lucemburskou realitní společnost Orco Property Group. Podle žebříčku Eura disponuje Vítek majetkem ve výši 35,75 až 41,6 miliardy korun a je tak třetím nejbohatším Čechem.

Čtěte také:

CPI zmodernizuje obchodní centrum IGY za 750 milionů

Vítkova CPI koupila devět maloobchodních ploch, prodala devět kanceláří

Vítkova CPI kupuje stejnojmenného hotelového operátora


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).