Menu Zavřít

Virtuální kancelář šetří peníze

19. 12. 2005
Autor: Euro.cz

FIREMNÍ SÍDLO Adresa pro přebírání písemností, sídlo firmy, místo pro styk s veřejností - to je nutnost pro každou společnost. Z praktických, ale i legálních důvodů ji nelze obejít. Co možné je, to je "vybudování" kanceláře virtuální, což u nás nabízí například společnost Office House.

**FIREMNÍ SÍDLO

Adresa pro přebírání písemností, sídlo firmy, místo pro styk s veřejností - to je nutnost pro každou společnost. Z praktických, ale i legálních důvodů ji nelze obejít. Co možné je, to je „vybudování“ kanceláře virtuální, což u nás nabízí například společnost Office House.

Office House je od roku 2003 samostatnou firmou, která dnes obsluhuje více než tisíc klientů. „Naše společnost se snaží po vzoru zahraničních firem nabízet služby, díky kterým klienti mohou vyřešit problémy spojené s administrativním fungováním sídla své společnosti,“ říká Tomáš Chrobák, ředitel společnosti Office House.

Ta je na trhu od roku 1999, tehdy ovšem působila pod hlavičkou Společnosti Online, s. r. o., která se specializuje na prodej „ready-made“ firem (ekonomicky čistých společností připravených k prodeji koncovému zákazníkovi).

Podstatou servisu je umístění sídla klientovy společnosti do jednoho z business center spravovaných Office House. Zákazník tak získá pro svou společnost sídlo a kontaktní adresu, má zajištěn příjem, úschovu a přeposílání pošty, případně i příjem telefonních hovorů jménem své společnosti a zaznamenávání vzkazů, faxů a mailů. Vedle toho firma nabízí také krátkodobý pronájem reprezentativních zasedacích prostor pro účely obchodních jednání či řízení společnosti. Ohledně výběru vhodného business centra má Office House co nabídnout: pro svou klientelu má k dispozici prostory na pražském Ovocném trhu, tedy v samotném centru metropole, na dalších čtyřech místech v Praze. Dále v Brně, Ostravě, Bratislavě, Pardubicích, Olomouci a Plzni.

BRAND24

Služeb společnosti Office House využívají zejména firmy, které se potřebují navenek prezentovat na vysoké úrovni, ovšem s ohledem na povahu či rozsah své činnosti nebo z jiných důvodů (například české firmy vlastněné a řízené ze zahraničí) nehodlají pronajímat, respektive kupovat vlastní kancelářské prostory. Služby Office House uvítají také firmy, které startují a potřebují všechny problémy spojené s administrativním chodem řešit okamžitě a ještě při tom ušetřit. Do úvahy připadá „pronájem“ sídla a adresy také pro firmy, jejíž zaměstnanci pracují doma.

Virtuální kancelář je samozřejmě levnější než pronájem kancelářských prostor. Firma Office House svým klientům v tomto roce účtovala za poskytnutí sídla pro společnosti 500 až 6000 korun měsíčně (v závislosti na vybraném business centru), za kontaktní adresu pro nepodnikatele 375 až 4500 korun. Tyto a další služby lze získat i ve formě balíčků služeb za zvýhodněné ceny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).