Menu Zavřít

Vily místo krytu. Exmanželka Pavla Tykače přestavuje „Maják“

16. 11. 2016
Autor: Profimedia.cz

Na místě kontroverzního krytu za miliardu u Ptyče na Křivoklátsku roste luxusní satelit za další miliardu korun. Společnost Double Square Group, kterou vlastní bývalá manželka Pavla Tykače Daniela Kuchtová, spouští výstavbu Chateau Berne a Park Berne. První vily chce kolaudovat příští rok.

Rozsáhlý plán chce developer realizovat na místě kontroverzního železobetonového krytu, též známého jako školicí středisko Maják. Letos na jaře proběhla demolice vedlejší stavby bunkru, konkrétně na stavbě zemědělských skladů. Na místě dvou třetin záhadných skladů potravin teď investor hodlá vybudovat rozsáhlou zemědělskou usedlost Chateau Berne.

„Dle projektové dokumentace změny stavby v současné době probíhá správní řízení o definitivní změně stavby tohoto objektu,“ popisuje pro Euro.cz vedoucí odboru výstavby města Kralovice Vlastimil Pech.

Podle šéfa jednoho z úřadů, které musí projekt odsouhlasit, probíhá komunikace s developerem bez problémů a postupuje podle plánu projektové dokumentace.

Do zemědělské usedlosti chce Double Square Group lákat bohaté lidi, kteří si chtějí pobyt v přírodě spojit s luxusem. K dispozici budou mít třeba soukromé honitby.

Vedle usedlosti chce investor stavět také rozsáhlou vilovou rezidenci Park Berne. „Park Berne má vydané pravomocné rozhodnutí na provedení změny stavby před jejím dokončení dle příslušné projektové dokumentace,“ uvádí Vlastimil Pech. S heslem Soukromí na(d) zlato tam hodlá investor přilákat movitou klientelu, která má zájem o luxusní bydlení. Vily, které nahradí věže železobetonového krytu, budou v podzemí nabízet masivní trezory, tedy pozůstatky školicího střediska Maják.

Trezory pro movité klienty

Jak uvedl zástupce Double Square Group Ondřej Drábek, o depozitní služby by mohla mít zájem klientela ze zahraničí. Nové projekty přitom navazují na předešlou stavbu a nemají ji zcela nahradit.

Dvě z vil, které nesou jména podle švýcarských měst – Ženeva a Davos – chce developer kolaudovat příští rok. Celkově má Park Berne a Chateau Berne pohltit podle projektové dokumentace 1,07 miliardy korun.

Téměř miliardu korun stála také původní stavba. Budovu s tři metry tlustými stěnami vyztuženými kovovými pruty, trojitými pancéřovými dveřmi, s čističkou vzduchu a vlastními rezervoáry na vodu stavěla jiná firma Daniely Kuchtové - Stébla.

Školicí středisko Maják dominuje také na propagačním videu z malebné obce Ptyč.

Společnost o projektu, který v chráněné krajinné oblasti na břehu Berounky rostl mezi lety 2011 a 2013, neinformovala. Věděli o ní jen místní, kteří upozornili média. Společnost ani tehdy neprozrazovala účel obřího krytu. „Firma Stébla s.r.o. nám nabídla pomoc při zrealizování tohoto centra, a tak vznikl projekt, na jehož konci by v okrese Plzeň - sever měl stát zcela netradiční areál, který by se měl stát dalším místem, kde se člověk mimo jiné bude moci blíže seznámit i s Avennou,“ uvádí na stránkách hnutí zabývající se léčitelstvím Avenna.

Daniela Kuchtová byla členkou tohoto sdružení a měla se stát jednou ze tří „matek“ hnutí. Avenna podle svého popisu přináší „ověřené návody jak se uzdravit, jak vyřešit problémy ve vztahu k sobě i k ostatním a jak správně pochopit hlubší souvislosti svého života a jak s nimi pracovat“.

BRAND24

Kuchtová záměr ponechat Maják hnutí přehodnotila v roce 2014. Proč se tak rozhodla, však opět neřekla a s médii nekomunikuje.

Čtěte také:

Volný trezor v Praze? Vyloučeno

Tykač chudne, pád cen uhlí značně sníží příjmy Vršanské uhelné


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).