Menu Zavřít

Viliam Sivek prodal EuroAgentur

17. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Hotely

CONTENT24

Největší hotelová síť EuroAgentur Hotels & Travel už není v českých rukou. Její majitel Viliam Sivek, který je zároveň předsedou Asociace cestovních kanceláří ČR a prezidentem hokejové Sparty, ji v listopadu prodal ruským vlastníkům. K prodeji se Sivek nechtěl vyjadřovat, na dotaz týdeníku EURO reagoval pouze slovy: „To se snad nesmí?“
Předsedou představenstva EuroAgentur Hotels & Travel se minulý týden stal Kirill Novak, který podle údajů v obchodním rejstříku figuruje v dalších pěti firmách působících na českém trhu. Všechny se zabývají pronájmem nemovitostí. Předsedou dozorčí rady byl v předchozím týdnu jmenován Sivek, je tedy pravděpodobné, že ve společnosti nadále drží menšinový podíl. Akcie jsou psány na majitele, proto tuto informaci není možné ověřit.
EuroAgentur Hotels & Travel dosud provozovala 45 hotelů v Česku a jeden na Slovensku, třináct restaurací a také incomingovou agenturu. Na českém trhu působí už od listopadu roku 1989. Čtyři pražské hotely, Best Western Hotel Kampa, Hotel William, Hotel Harmony a Hotel Melantrich, které dosud byly součástí největšího hotelového impéria v Česku, provozuje od 6. listopadu sám Sivek. Patří nyní do jeho firmy Viliam Sivek – EuroAgentur Praha, kde Sivek figuruje jako samostatně podnikající fyzická osoba.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).