Menu Zavřít

Vietnamci v Česku mají vlastního operátora

28. 7. 2008
Autor: Euro.cz

Telekomunikační firma VNPT – Global Communication, zaměřená na vietnamskou komunitu v Česku, zahájila v minulých dnech činnost.

Podnik vytvořila společnost VNPT, největší vietnamskýoperátor, a investiční skupina Natland Group.

CONTENT24

Nový operátor chce poskytovatpředevším přímé telefonní spojení do Vietnamu, a to jak retailovým zákazníkům,tak telekomunikačním společnostem. V následujících měsících plánuje dalšíexpanzi. „Naším cílem je především početná vietnamská komunita v Česku, alei v jiných státech Evropské unie,“ potvrdil Radovan Mihálik, ředitel divizeWholesale společnosti VNPT – Global Communication.

Nový podnik je vůbec první majetkovou účastí VNPT v Evropě a druhouv celosvětovém měřítku. „Telekomunikační služby pro vietnamskou komunitu majív Česku v historickém kontextu obrovský potenciál,“ vysvětluje Libor Matura,partner odpovědný za majetkové účasti skupiny Natland Group. Expanze na dalšítrhy má směřovat v první řadě do Německa a Francie. V čele společnosti stojí dvaředitelé. Pro divizi Retail je to Son Le ze společnosti VNPT Global, diviziWholesale povede Radovan Mihálik ze skupiny Natland Group.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).