Menu Zavřít

Vidle v dobíječkách

26. 8. 2011
Autor: Euro.cz

Elektromobilita

BRAND24

Společnosti ČEZ se lehce zkomplikoval tendr na dodavatele dobíjecích stanic. Průběh soutěže totiž napadl jeden z jejích účastníků. Tendr, o jehož vítězi mělo být rozhodnuto již v polovině září, se tak o několik týdnů až měsíců protáhl.
Podle informací týdeníku Euro soutěž napadla společnost RWE. „Připadá mi vtipné, když se někdo přihlásí do tendru, který vypíše jeho největší konkurent na trhu a pak jeho průběh napadne a zpozdí,“ sdělil dobře informovaný zdroj.
ČEZ v této souvislosti moc sdílný není. „Předně je nutné říci, že veřejná zakázka na dodavatele dobíjecích stanic stále pokračuje. Proto se nechceme v tomto případě k věci vyjadřovat dříve, než budeme znát vybraného či vybrané dodavatele,“ konstatoval mluvčí energetické firmy Jan Beneš.
Elektrárenská skupina plánuje, že do konce roku 2013 postaví zhruba dvě stovky dobíjecích stanic. Podstatnou část by měl dodat právě vítěz tendru. V jeho finálovém kole jsou podle informací týdeníku Euro čtyři společnosti, jejich jména ale zdroj nesdělil.
„Tak, jak byla veřejná zakázka vyhlášena, bude jeden dodavatel na dobíjecí stanice normálního dobíjení a jeden dodavatel na dobíjecí stanice rychlého dobíjení, přičemž oba typy dobíjecích stanic může dodávat jeden dodavatel. Předpokládáme, že veřejná zakázka bude ukončena v horizontu několika týdnů,“ dodal Beneš.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).