Menu Zavřít

Vězeňská služba porušila zákon. ÚOHS znovu zakázal plnění smlouvy na telefonické služby

2. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) znovu zakázal plnění smlouvy na telefonické služby pro vězně. Vězeňská služba podle úřadu porušila koncesní zákon a má zaplatit pokutu 100 tisíc korun, řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Zákaz plnění smlouvy má roční odklad, rozhodnutí není pravomocné a byly proti němu podány rozklady.

Zakázku na telekomunikační služby, které několik posledních let poskytovala O2, získala loni německá firma Telio prostřednictvím společnosti BVfon Czech Telecommunication s výrazně nižší nabídnutou cenou volání. O2 a další neúspěšný uchazeč M-Communications způsob výběru zpochybňují. Upozorňují mimo jiné na to, že cena 1,62 koruny za minutu platí pouze pro volání v Česku, zatímco oni nabídli jednu cenu pro volání v Česku i do zahraničí.


Eugenika v Tennessee: soudce nabízí trestancům svobodu za sterilizaci

 Ilustrační foto


„Zadavatel porušil zákon, když vybral dodavatele v koncesním řízení malého rozsahu bez uveřejnění oznámení o zahájení koncesního řízení. Předpokládaný příjem koncesionáře však v tomto případě přesahuje 20 milionů korun a koncesní řízení tedy mělo být zahájeno oznámením o zahájení,“ uvedl Rafaj.

BRAND24

Úřad uložil zákaz plnění smlouvy už podruhé. V původním rozhodnutí byly ale podle Rafaje chyby, proto případ vrátil svým podřízeným k došetření. Aktuální rozhodnutí není pravomocné, protože proti němu padly znovu rozklady.

Čtěte také:

SuperCom podepsal smlouvu na náramky pro vězně. Dostane 93 milionů

Většina Čechů podporuje trest smrti, odpor proti němu ale sílí

Léta v řetězech. Nevládní organizace kritizuje praktiky v čínských věznicích


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).