Menu Zavřít

Většina Čechů se krvácivé epidemie nebojí

10. 6. 2011
Autor: profit

Přestože jsou v posledních dnech česká média plná zpráv o epidemii krvácivého průjmu pocházející z Německa, dvě třetiny Čechů se onemocnění neobávají.

Většina Čechů se krvácivé epidemie nebojí

Foto: Médea Research

Pětina Čechů na zprávy o nebezpečné bakterii zareagovala snížením spotřeby zeleniny ze zahraničí a 7 % Čechů omezilo i spotřebu české zeleniny. Vyplývá to z aktuálního výzkumu společnosti MÉDEA RESEARCH na téma „EPIDEMIE PRŮJMU V NĚMECKU A SPOTŘEBA ZELENINY“.

Oproti 67 % dotazovaných, kteří se hrozby epidemie neobávají, 27 % Čechů z epidemie strach má. 21 % dotazovaných omezila spotřebu zeleniny ze zahraničí, naopak 70 % z nich na hrozbu snížením spotřeby nereagovalo. U zeleniny českého původu se obavy z epidemie ukázaly ještě menší – spotřebu české zeleniny omezilo pouze necelých 7 % lidí.

BRAND24

Výzkum také ukázal, že Češi nakupují zeleninu především v hypermarketech a supermarketech (74 %), s odstupem následují stánky a tržnice (20 %), samoobsluhy a večerky (14 %) a specializované prodejny se zeleninou (13 %). Zeleninu si pěstuje samo 11 % Čechů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).