Menu Zavřít

Vesmírný národ Asgardia čítá dvě stě tisíc lidí. Mezi nimi jsou i tři stovky Čechů

1. 7. 2018
Autor: Asgardia Space

Vesmírné království Asgardia už má přes dvě stě tisíc lidí, kteří se k projektu hlásí. Nově byl inaugurován jako vedoucí národa zakladatel projektu Igor Ašurbejli, ruský podnikatel ázerbájdžánského původu. V následujících letech plánuje Ašurbejli kolonizovat vesmír. Na oběžné dráze i na Měsíci. Z České republiky se k vesmírnému národu hlásí 286 lidí, nejvíce kosmických lidí pochází se Spojených států, přes 27 tisíc.

Pokud vás pozemský život omrzel, můžete se přes internetový formulář přihlásit k národu Asgardia, což je projekt prvního kosmického národa v dějinách lidstva. Nově proběhla inaugurace jeho prezidenta, ruského podnikatele a vědce Igora Ašurbejliho. Slavnostní ceremoniál se konal ve Vídni v palácovém komplexu Hofburg.

Prezident národa Asgardia Ašurbejli si neklade malé cíle. Do deseti let chce vybudovat stát, jenž bude mít 150 milionů lidí. Za prvních 20 měsíců získal 200 tisíc občanů. „Tento den bude zcela jistě zaznamenán v análech jako jedna z největších událostí historie lidstva,“ prohlásil Ašurbejli během inauguračního projevu.

Asgardia už má vlastní ústavu, vlajku, vládu a nyní i „hlavu národa“. Asgardia je prvním vesmírným národem lidských dějin, dodal ruský vědec a podnikatel, který se narodil v ázerbájdžánském Baku.

Jak vypadá umělecké ztvárnění života lidí ve vesmíru projektu Asgardia:

Vesmírní lidé mají žít na oběžné dráze v uměle vytvořených městech s vlastní gravitací, případně v kolonii na Měsíci. Trvale obydlená místa na orbitě mají být postavena do 10 až 15 let, na Měsíci do 25 let. Asgardiáni nyní platí příspěvky ve výši 100 eur. Mezi nimi je i 286 obyvatel České republiky, jak vyplývá ze stránek projektu (stav k 26. 6. 2018).

Nejvíce vesmírných nadšenců pochází ze Spojených států, těch je 27 260. Projekt má velkou popularitu také v Turecku, kde se k Asgardii hlásí přes 24 tisíc lidí.

Hlavním mottem projektu je, že má být vesmír využíván pouze pro mírové a vědecké účely. Opulentní inauguraci hlavy státu přihlížela podle časopisu Newsweek i řada diplomatů, vědců a právních expertů. Vesmírné království se inspirovalo severským mýtem o městě v oblacích Ásgard, kde sídlili bohové.

Projekt byl založen v říjnu roku 2016. Jeho tvůrci doufají, že bude uvolněn režim pro využívání vesmíru i pro soukromé aktivity. „Přístup do vesmíru by měl být lidským právem, mimo kontrolu pozemského národa,“ tvrdí Ašurbejli.

Zakladatel Asgardie hodlá prosadit, aby byl vesmírný stát uznán Organizací spojených národů jako jeden ze členů organizace. Kromě vlastní vlajky a hymny plánuje zavést i vlastní kryptoměnu solar. Průzkum a kolonizace vesmíru má podle ruského vědce a filantropa poskytnout lidstvu jako druhu Homo sapiens nesmrtelnost.

Související články:

BRAND24

USA oživují vesmírné závody: chtějí dobýt Mars a porazit Rusko a Čínu

NASA používá dávno prošlé skafandry ze 70. let. Musí vydržet dalších 59 akcí

Proč kolonizovat Mars, když nevládneme Zemi, diví se astronaut

Smrtící supervulkány. Lidstvo nemá plán na sopečnou zimu

Budeme žít jako sardinky při cestě na Mars. Designéři Ikea už trénují na mikrobyty


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).