Menu Zavřít

Veletrhy zdůrazní spotřební elektroniku

4. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Letošní mezinárodní veletrhy Invex a Digitex nabídnou od 9. do 13. října návštěvníkům téměř dvojnásobnou plochu se spotřební elektronikou pro domácnosti. K tradičním vystavovatelům, jako jsou Sony nebo Canon, letos přibudou například firmy Samsung, JVC, Electrolux, Hyundai či Daewoo.

„Kromě novinek z oblasti digitálních fotoaparátů, domácích kin a velkoplošných obrazovek se letos na Digitexu ve větší míře návštěvníci setkají také s inteligentními spotřebiči, například dotykovým displejem lednice s integrovanou obrazovkou,“ sdělil mluvčí veletrhů Vítězslav Dohnal. Po tříleté přestávce představí návštěvníkům novou řadu svých výrobků také společnost Hewlet-Packard.

Podle letošního průzkumu společnosti PPX se na veletrzích Invex očekává účast až 49 procent všech prodejců informačních technologií na domácím trhu. „Výsledky výzkumu napovídají, že neplatí mnohdy užívaný mýtus, že návštěva Invexu nemá smysl. Pro značnou část prodejců je veletrh velkou příležitostí k načerpání informací,“ uvedl Petr Pavlíček, který úzce specializovaná odborná setkání na Invexu pořádá.

BRAND24

Pavilon V brněnského výstaviště bude stejně jako v minulých letech věnován softwaru, komplexním řešením a informační bezpečnosti. Představí se tu i brněnská firma Grisoft, která vyvíjí antivirový program AVG a společnost Zoner Software, která se zabývá počítačovou grafikou. Pavilon F zaplní stánky s telekomunikační a projekční technikou, mimo jiné se zde návštěvníkům představí také domácí ministerstva informatiky a vnitra.

Jednou z největších zajímavostí letošního ročníku veletrhů bude Media Hall, ve které návštěvníci naleznou do budoucna stálou expozici mapující vývoj a současnost masových médií v Česku. Kromě výstavních stánků jednotlivých firem a prezentací projektů čekají návštěvníky desítky odborných konferencí. Mezi nejočekávanější patří Fórum elektronické komunikace, Milníky digitální televize nebo ICT fórum pro školy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).