Večer se zážitkovou gastronomií v hotelu Carlo IV - Euro.cz

Předplatné

  • 49x týdeník Euro
  • 30x Speciál
  • Přístup k premium článkům
  • Web bez reklam
  • Týdeník v elektronické podobě
Výhody předplatného

Přihlášení

Večer se zážitkovou gastronomií v hotelu Carlo IV

Hotel Carlo IV,
Večer se zážitkovou gastronomií v hotelu Carlo IV
Komerční sdělení

Vychutnejte si kulinární mistrovství šéfkuchaře Jana Knedly, který své zkušenosti získával v michelinských restauracích od Evropy až po Asii.

Jedinečné prostředí hotelu Carlo IV na Senovážném náměstí v Praze má další hvězdu. Tou je bezesporu rodák z Jeseníků Jan Knedla, nový šéfkuchař, který pro hotelovou restauraci Inn Ox Lounge & Bar navrhl a vytvořil unikátní menu. To nejlepší z menu představuje Chef’s Table – výjimečná událost pro milovníky vysoké gastronomie: komponované degustační menu, ve kterém Knedla zúročil svoje zkušenosti z michelinských restaurací po celém světě.

Jan Knedla si vybírá to nejlepší z haute cuisine, z moderních gastronomických trendů i z mimoevropských kuchyní, aby povýšil každý pokrm na koncert pro všechny smysly.

Šéfkuchař Jan Knedla si potrpí na detail 

Lásku k vaření, respekt ke střídání ročních dob a tendenci využívat ty nejlepší suroviny získal už v dětství v Litomyšli a Jeseníkách. Poměrně záhy se vydal do světa vysoké gastronomie, zkušenosti nabíral v nejlepších restauracích po celém světě. Velký vliv na jeho styl mělo působení v pražské michelinskou hvězdou ověnčené restauraci Allegro, kde se učil od Andrey Accordiho a v londýnské pobočce L‘Atelier nejslavnějšího šéfkuchaře světa Joëla Robuchona. Jeho filosofii ovlivnila i práce v restauraci Amber hongkongského hotelu The Landmark Mandarin Oriental.

Degustační večer v Inn Ox Lounge & Bar je zážitek pro všechny smysly. Jednotlivé pokrmy jsou navrženy tak, aby harmonicky ladily mezi sebou a současně každý z nich byl samostatným uměleckým dílem. Knedla přistupuje k tvorbě menu holisticky: bere v potaz vyladěnost i těch nejjemnějších nuancí chutí, ale současně i celou řadu dalších faktorů, například strukturu, prezentaci na talíři a způsob, jakým pokrm nejlépe jíst.

Svoje pokrmy komponuje Jan Knedla z těch nejlepších ingrediencí z celého světa. Pracuje i s takovými, s nimiž se v České republice můžeme setkat jen výjimečně, jako třeba citrusové plody yuzu, nakládané japonské švestky umeboshi nebo listy kafrové limety.

Dezert lískový ořech je zdoben plátky jedlého zlata

Mezi Knedlovými gastronomickými šperky mohou hosté ochutnat třeba ceviche ze žlutoploutvéího tuňáka, dýňovou polévku s asijskými motivy, mořského vlka se šampaňskou emulzí, mladé telecí s lilkem, topinambury, švestkami umeboshi a černými lanýži a na závěr dezert, nazvaný Lískový ořech, kompozici slaného karamelu, hořké čokolády a zmrzliny Baileys.

Exkluzivní zážitek je určen jak pro dvojice, ale je vhodný i pro skupiny přátelů do dvanácti osob; lze volit mezi pěti a sedmichodovou variantou a lze jej doplnit o párování s ojedinělými víny. Speciality Jana Knedly můžete ochutnat i přes poledne, kdy se ve všední dny, kdy se podává buď dvouchodové nebo tříchodové polední menu, kde si šéfkuchař testuje nové pokrmy.

Pro více informací o degustačním menu

https://www.facebook.com/events/191352542055301/

Rezervace: restaurant.carloiv@dahotels.com
Carlo IV hotel, Senovážné náměstí 13/991, Praha 1, www.dahotels.com

Večer se zážitkovou gastronomií v hotelu Carlo IV
4.5 (90%) 2 hlasování