Menu Zavřít

Vary prodají bývalou mlékárnu

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Karlovy Vary se pokusí prodat areál bývalé mlékárny Intermilk, který od zkrachovalé společnosti koupily před pěti lety zhruba za 32 milionů korun. „Od původního záměru vybudovat tu obytnou zónu město nakonec ustoupilo a jiné využití pro pozemky nenašlo,“ řekl náměstek primátora Tomáš Hybner.

Zchátralé objekty mlékárny se město pokoušelo poprvé prodat už v roce 2004, kupce ale nenašlo. Neuspělo ani při loňském pokusu.

BRAND24

Přes dva neúspěšné pokusy nechtějí Karlovy Vary výrazněji snížit cenu, upravily ji jen o půl milionu korun na 31,5 milionu. Náměstek Hybner věří, že se kupec nakonec přece jenom najde. Od případného zájemce, jenž se do výběrového řízení přihlásí, požaduje město při podání nabídky složení finanční jistiny ve výši pět milionů korun. Pokud bude vybrán, musí požadovanou sumu zaplatit do 30 dnů. Současně musí předložit své investiční záměry včetně způsobu řešení dopravní situace v lokalitě Čertův ostrov, kde mlékárna stojí. „Zájemce o lokalitu musí také akceptovat, že není možné na těchto pozemcích postavit například čerpací stanici pohonných hmot nebo nějaké průmyslové provozy. Zóna je určena především k bydlení,“ uvedl Hybner.

Určitou komplikací při prodeji může být podle Hybnera nutná sanace celého území o rozloze přibližně 13 tisíc metrů čtverečních, které je zatíženo ropnými látkami. Dva průzkumné vrty potvrdily znečištění zasahující do hloubky zhruba čtyř metrů. Mnohem vyšší náklady si vyžádají demolice starých objektů mlékárny. „Odhadovaná částka se pohybuje v tomto případě kolem osmi milionů korun,“ řekl Hybner.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).