Menu Zavřít

Valašské Klobouky připravují podnikatelský inkubátor

20. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Podnikatelský inkubátor ve Valašských Kloboukách se zřejmě začne stavět v polovině září. Objekt, který by měl sloužit začínajícím podnikatelům a také přispět ke snížení nezaměstnanosti, by chtělo město dokončit v závěru roku 2011.

Autor: www.valasskeklobouky.cz

BRAND24

Inkubátor vznikne v lokalitě Zákostelí přímo v centru města. „Podle toho, jak máme nastaveny etapy projektu, je předpoklad, že v září by se mohl začít budovat,“ řekla Bronislava Kulíšková, jednatelka městské společnosti Valašskokloboucké podnikatelské centrum, která má jeho přípravu na starosti. Společnost už začala hledat firmu, která jej postaví. Dokončen pak má být přibližně za dva roky, kdy se do něj zřejmě nastěhují první nájemníci.

Podmínkou je ale úspěšnost žádosti o dotaci z fondů Evropské unie. „Šance by měla být velká. Myslím si, že jsme na to velmi dobře připraveni,“ vysvětlil místostarosta Karel Šoman. Projekt revitalizace Zákostelí by měl stát asi 50 milionů korun. Kromě pořízení inkubátoru nechá město upravit okolí, kde vznikne odpočinková zóna. „Chceme dát šanci lidem, kteří by chtěli začít podnikat,“ řekl místostarosta. Radnice jim prostory nabídne za zvýhodněné nájemné.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).