Menu Zavřít

Vacek prodává mobily i na Balkán

13. 2. 2009
Autor: Euro.cz

-

Česká společnost TCCM se stala novým distributorem mobilních telefonů HTC pro dalších 10 východoevropských zemí. Týdeníku EURO to potvrdil Kamil Vacek, který je generálním ředitelem a majoritním vlastníkem firmy. TCCM přitom již od roku 2007 zastupuje HTC v Česku, od loňského roku v Rumunsku a Maďarsku, a letos v lednu získala firma pod svá křídla trhy na Slovensku, v Bulharsku, Srbsku, Slovinsku, Chorvatsku, Albánii, Makedonii, Kosovu, Bosně a Hercegovině a Černé Hoře. Dosavadním distributorem tchajwanské HTC pro tyto země byla společnost Brightpoint.
„Východní Evropa a především pak Balkán je pro výrobce mobilních telefonů velkou neznámou. Nikdo přesně neví, kolik přístrojů se do které země doveze formou šedého nebo dokonce černého importu, či kolik telefonů se reexportuje dál. My máme za úkol nastavit vztahy s lokálními mobilními operátory a velkoobchodními distributory tak, aby byl prodej telefonů pro HTC v tomto regionu co nejefektivnější,“ řekl Vacek týdeníku EURO. TCCM momentálně hledá lokální manažery v Budapešti, Sofii, Lublani a Bělehradu, kteří se budou starat o každodenní kontakt s operátory a partnery, řízení obchodu bude mít na starost sám Vacek. „O logistiku a částečnou lokalizaci telefonů se budou starat naši lidé v pražské centrále firmy, takže kromě PR agentur nebudeme na jednotlivých trzích potřebovat žádné další zaměstnance,“ vysvětluje Vacek.
Šéf TCCM by chtěl v letošním roce prodat telefony za jeden a půl miliardy korun. „Česko by se na prodejích mělo podílet zásadním způsobem, společně se Slovinskem jsou to nejvyspělejší trhy v našem regionu a zároveň země dosud nejméně zasažené ekonomickou krizí,“ uzavírá Vacek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).