Menu Zavřít

V týmu snů

13. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Mluvčí vlády říká, že premiér má jiné starosti než manželčino podnikání

Paní Jana kdysi pracovala jako samostatná tlumočnice v Blansku, její choť Uwe byl inženýrem topné a klimatizační techniky v Berlíně. Oba prý byli ve svých oborech úspěšní, přesto se začali ptát sami sebe, co jim asi přinese budoucnost. Rozhodli se, že ji vezmou do vlastních rukou. „Z našich zkušeností jsme věděli, že se člověk normální prací těžko může stát zámožným,“ popisuje česko-německý manželský pár Vladarzových své začátky u firmy Amway na internetových stránkách www.dreamteam.cz. O tom, že se jedná zrovna o americkou firmu přímého prodeje, ale z textu zjistí jen ten, kdo zná souvislosti. Dnes se veřejně prezentují jako úspěšní byznysmeni a šťastní lidé. „Už se věnujeme pouze našemu vlastnímu podniku a vychutnáváme svobodu, že nemusíme ráno stát na autobusové zastávce, abychom jeli do práce. Vychutnáváme možnost dobře propojit rodinu a obchod, hodně cestovat po světě a neustále poznávat nové věci.“ A čím tak výnosným se to vlastně zabývají? „Především vzděláváním a podporou nových obchodních partnerů, kteří se k nám připojili a prodejem našeho značkového zboží,“ uvádějí Vladarzovi. Patří k „dobrým zvykům“ lidem zapojených do systému Amway, distribuujícího kosmetiku či čisticí prostředky, že svůj recept, jak se dostat „za vodu“, odtajňují až na obchodní schůzce či semináři. Až tam se případný zájemce o zbohatnutí dozví, jaké štěstí jej může potkat, když se s „týmem snů“ spojí. Možná že právě příklad Jany a Uweho mohl být tím, který Šárku Grossovou, manželku českého premiéra, nadchl pro multi-level marketing.

Gross Popowitz.

Manželé Vladarzovi, bydlící ve Velkých Popovicích u Prahy a pořádající „startovací setkání“ v nedalekých Říčanech, se díky dosahovaným obratům dnes pyšní oceněním diamantový nezávislý vlastník podnikání. V rámci ČR se úrovně „diamantu“ z nynějších cca 22 tisíc distributorů Amway kromě nich podařilo dosáhnout již pouze čistě německé manželské dvojici Schwarzových (na něž jsou Vladarzovi v celosvětové síti Amway napojeni skrze Schwarz-Diamond-Connection), kteří mají v Česku od roku 1994 zaregistrovánu firmu Max a Marianne Schwarz & Co. Podle vyjádření ředitele Amway ČR Jana Stránského (EURO 15/2005) mohou diamantoví distributoři dosahovat ročních příjmů dokonce až v řádu desítek milionů korun.
Právě bydliště Vladarzových by mohlo naznačovat, že Šárka Grossová byla na diamantový pár napojena, jelikož přímo ve Velkých Popovicích sama vedla semináře a jezdila sem za spolupracovníky, kteří byli v pyramidě pod ní (downlines). S Popovicemi a Amway je ostatně spjat i její spekulativní nákup hektarového pozemku v nedalekém Petříkově. Kus pole, který by někdy v budoucnu měl být využit k zástavbě rodinnými domky, koupila Grossová v roce 2001 od místního občana Libora Dlabala, s jehož manželkou se seznámila právě v prostředí Amway (viz EURO 10/2005) „Vím, že tady manželé Vladarzovi bydlí, dokonce jsem s panem Vladarzem jednou vedl nějaké obchodní jednání, ale pokud je mi známo, tak oni byli v úplně jiné větvi, než byla paní Grossová a moje manželka,“ říká Libor Dlabal, živící se v oblasti Velkých Popovic jako realitní makléř.

BRAND24

Čekali jsme telefonát.

„Už dlouho jsme čekali, že nám kvůli tomu někdo zavolá, ale my s paní Grossovou opravdu nemáme nic společného. Nikdy jsme se s ní nespolupracovali. To je jenom náhoda, že ona působila také tady a koupila u Popovic pozemek,“ řekl týdeníku EURO Uwe Vladarz. Sám prý ani netuší, na jakou větev Amway byla Grossová napojena. „Tato data jsou v rámci Amway chráněna. Přestože my máme poměrně vysoké pozice, znám jména jen svých nejbližších spolupracovníků,“ tvrdí Vladarz. Pouze sama Grossová je tak schopna osvětlit, kdo ji k podnikání ve strukturách Amway přivedl, a pouze ona a její nejbližší vědí, komu začátkem března svou lukrativní pozici (dosáhla ocenění zlatý nezávislý vlastník podnikání) přenechala a za jakých podmínek. Na otázky týdeníku EURO vznesené poprvé již před dvěma týdny (viz EURO 15/2004) dosud premiérský pár nereagoval. „Bohužel, pan premiér se v současné době musí věnovat řešení velmi složitých problémů. Sledujete-li denní tisk či elektronická média, pak jistě pochopíte, že se Vaším dotazem nyní nemůže seriózně zabývat,“ prohlásila minulý týden vládní mluvčí Věra Dušková.

Učitelé tance.

Druhého března jistý strojní inženýr Karel P. v denících Bohemia anonymně popisoval, jak jej práce pro Amway připravila o šest let života, manželku, většinu přátel a známých. K Šárce Grossové mimo jiné uvedl: „Patřili jsme do stejné sítě, založené reemigrantem Romanem, který se před listopadem 1989 živil v USA jako učitel tance.“ Pokud pan Karel mluví pravdu, data pravděpodobně sedí na Romana Hassmanna, patřícího též k absolutní špičce českých „amwayáků“ (v lednovém čísle firemního časopisu Amagram byl s manželkou Gitou uveden s titulem smaragdový nezávislý vlastník podnikání). Hassmann, jak uvádějí zdroje týdeníku EURO, je bývalým tanečníkem a z jedné z internetových diskusí lze dovodit, že jeho první manželkou byla Američanka (jménem Kimberly). Kromě práce ve strukturách Amway je majoritním vlastníkem známé pražské realitní kanceláře Reality 21 a spolumajitelem personální agentury Jobs 21 (která mimo jiné organizuje semináře pro začínající obchodníky „Obchod není žádný boj!“).
Číslice 21 v názvech Hassmannových firem může mít svůj skrytý význam, protože v systému Amway představuje číslo 21 magickou hodnotu - nejvyšší možný bonusový stupeň, od něhož se odvíjí podíl na odměnách z obratu. Byl to skutečně Roman Hassmann, na něhož byla Šárka Grossová navázána? Smaragdový distributor na otázky týdeníku EURO zaslané 8. dubna do firmy Reality 21 až do uzávěrky nijak nereagoval. „Pan Hassmann Váš e-mail obdržel, ale vzhledem k tomu, že je po operaci, nevím, zda bude schopen s Vámi komunikovat,“ uvedla minulé pondělí ředitelka Reality 21 Věra Králová. Nelze ovšem vyloučit, že oním tanečníkem Romanem, který „Šárčinu větev“ založil, není Hassmann, ale další eso české sítě Amway Roman Čížek (Zakladatelský smaragdový nezávislý vlastník podnikání). V roce 1994 byl totiž jistý Roman Čížek amatérským mistrem republiky v latinsko-amerických tancích…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).