Menu Zavřít

V Prachaticích vzniknou lázně za 300 milionů

19. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Nové rehabilitační lázně s masážemi, saunami a s velkým bazénem s vlnobitím vzniknou do roka a půl v Prachaticích.

Položením základního kamene takzvaného wellness centra je pod tamním kopcem Libín začala minulý týden stavět investorská společnost Léčebné centrum svaté Markéty. „Lázeňské středisko za 300 milionů korun by mohlo ročně navštívit až 350 tisíc osob,“ řekl předseda představenstva společnosti Ladislav Marek.

BRAND24

Komplex Léčebného a rehabilitačního centra svaté Markéty je rozdělen do tří etap. Po bazénové části včetně masáží a toboganů a saunového zázemí s deseti různými druhy saun má vedle stát i hotel s 350 lůžky a kongresovou halou. „Rádi bychom jej otevřeli na podzim 2010,“ podotkl Marek. Poslední etapou je sportovní centrum. Dohromady celé středisko přijde na 900 milionů korun. Většinu peněz mají investoři slíbenu od bank. Práci tam na začátku najde 40 lidí, po dokončení hotelu a dalších prostor až 130 osob. „Doufáme, že celková kolaudace skončí v roce 2011,“ podotkl Marek, podle něhož se nyní připravuje žádost o 150 milionů korun pro jarní výzvu Regionálního operačního programu. Peníze by měly jít na stavbu hotelu s kongresovou částí, která má rozpočet 400 milionů korun.

Samotná stavba první etapy, tedy lázeňského centra, jehož příprava zabrala zhruba osm let, začne na jaře. Zhotovitelem je firma Metrostav. Následným provozovatelem lázní se stane německá společnost g1, pro niž to bude první tuzemský projekt.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).