Menu Zavřít

V pátek 13. startuje program Progres s 850 mil. korunami pro podnikatele

12. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB), která spravuje státní programy na podporu malého a středního podnikání, od pátku 13. března znovuotevírá program Progres. Na podnikatele v něm pro letošní rok čeká 850 milionů korun.

Generální ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky Ladislav Macka.

Autor: Profit - Martin Siebert

V rámci něho mohou firmy získat od ČMZRB podřízený úvěr. Navíc tento program umožňuje podnikatelům získávat úvěry od komerčních bank, protože tím, že firma získá podřízený úvěr, posílí si jím vlastní jmění, a otevře cestu k úvěru od komerčních bank.

CONTENT24

„Tato forma úvěru od ČMZRB nenahrazuje roli komerčních bank, neposkytuje celé úvěry místo nich, ale jde o kofinancování, nebo sdílení rizika ze strany ČMZRB,“ vysvětluje generální ředitel ČMZRB Ladislav Macka.

Program umožňuje odklad splátek až o tři roky, a úrok činí 3 procenta. Žádosti budou na internetu dostupné od 16. března, a od tohoto data je také možné podávat přihlášky.Do programu se mohou hlásit firmy do 250 zaměstnanců ze všech regionů s výjimkou Prahy. Program je totiž financován ze strukturálních fondů EU aje součástí Operačního programu Podnikání a inovace. A pravidla těchto programů to neumožňují.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).