Menu Zavřít

V Libereckém kraji roste zájem o dotace

14. 4. 2009
Autor: Euro.cz

V Libereckém kraji roste zájem o dotace na vzdělávání pracovníků, které podnikům umožňuje zaměstnávat i lidi, pro něž nemají práci. Už od 1. dubna zahájili vzdělávací kurzy pro 53 zaměstnanců v českolipské společnosti Fehrer Bohemia, vzdělávací projekty se rozjely také v chrastavském Benteleru, kde se do nich zapojí zhruba 130 lidí.

Stovka pracovníků zasedla do lavic také v Harrachově, kde sedo projektu „Vzdělávejte se!“ zapojila tamní soukromá sklárna. „Dalšífirmy o podpoře jednají,“ řekla ředitelka Úřadu práce v LiberciKateřina Sadílková.

BRAND24

Podniky mají možnost žádat dotace z programů „Vzdělávejte se!“a „Školení je šance“, jejichž prostřednictvím chce ministerstvo prácea sociálních věcí podpořit podniky v současné ekonomické krizi,a udržet tak až 70 tisíc pracovních míst. Projekt má přimět firmy, abynepropouštěly lidi, pro které nemají práci, ale zajistily pro něvzdělávání. Stát proto prostřednictvím grantů z Evropského sociálníhofondu rozdělí podnikatelům 3,3 miliardy korun.

Podniky mohou získat nejen peníze na vzdělávací kurzy, ale také naúhradu mzdových nákladů. „Žadatel ale nesmí mít nesplacené závazky vůčistátu, může je ale splácet podle splátkového kalendáře,“ upozornilaSadílková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).