Menu Zavřít

V Klatovech spustili česko-německý portál pro farmáře

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Česko-bavorské poradenské a informační centrum Regioagricentrum spustilo v Klatovech nový bezplatný portál zaměřený na pomoc zemědělcům a venkovu v příhraničí. Poskytuje informace o psaní žádostí o dotace, rady pro farmáře, nabídku zemědělských strojů či přehled právních předpisů.

Informoval o tom Ivo Šašek, člen správní rady obecně prospěšné společnosti Úhlava, která spolu se středními zemědělskými školami v Klatovech a z německého okresu Cham projekt portálu zastřešuje.

BRAND24

Na stránkách www.rac.uhlava. cz financovaných programem Interreg IIIA a státem, se mohou zemědělci z Klatovska, Domažlicka a Chamu domluvit také na výměně zemědělských komodit. Aktuální ceny rostlinné i živočišné produkce dostává poradenské centrum z ministerstva zemědělství a Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky. Podle Bohumíra Ladmana z Krajského informačního střediska pro rozvoj venkova už si farmáři z obou stran hranice směňují řepku a kukuřičnou siláž.

V rámci projektu fungují dvě kontaktní místa v Klatovech, která poskytují okamžité informace. Centrum je poskytuje zdarma ekologickým farmám, ostatní platí režii úkonu. Projekt bude fungovat jeden rok s dotacemi, a poté už by měl být samofinancovatelný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).