Menu Zavřít

V kauze Nagygate padají nová jména – zákulisních hráčů, žalobců i policisty

22. 12. 2013
Autor: čtk

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta a olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan začali kreslit vztahového pavouka novodobé české mafie hodně rozmáchlými tahy. Do jimi označené zločinecké struktury přibývají další a další jména.

Do struktury chobotnice jsou nově zařazena jména někdejších zákulisních politických hráčů a lobbistů Michala Moroze (pracoval pro Věci veřejné, byl náměstkem ministra vnitra), Petra Dimuna (původně byl mluvčím a „spindoktorem“ ČSSD, dnes pracuje jako žurnalista).

Ze státního zastupitelství mají svá místa v policejním propletenci bývalý šéf pražského vrchního státního zastupitelství Vlastimil Rampula a šéfka pražských žalobců Jana Hercegová.

V odposlechové síti uvízl i někdejší příslušník policejního Útvaru zvláštních činností (odposlechy) Stanislav Hájek. Šlachta s Ištvanem ukázali prstem také na právníky Tomáše Jindru (poradce lobbisty Iva Rittiga) a Davida Michala (z kanceláře Šachta and Partners, dnes MSB Legal, která s Rittigem úzce spolupracovala).

Novým členem této údajné zločinecké skupiny má podle vyšetřovatelů být i exposlanec ODS, dnes Okamurova Úsvitu přímé demokracie, Radim Fiala.

Více se dočtete v pondělním vydání týdeníku Euro.

Kauza Nagygate - Grygárek, Janoušek, Hrdlička

Žádost o odborné vyjádření v kauze Nagygate by E15online


Čtěte také:

Nečas odmítl v kauze Nagyová vypovídat, postup žalobců je prý podjatý

Bohumil Doležal: Kauza Nečas a směr Ukrajina

CONTENT24

Lobbista Rittig vypovídal čtyři hodiny na policii, státní zástupce ho zřejmě předvolá znovu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).