Menu Zavřít

V Česku stoupá prodej předzaložených firem

11. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Loni bylo v Česku prodáno 2600 předzaložených (takzvaných ready-made) společností, tedy o 600 více než rok předtím.

Celkem bylo od roku 2001 v Česku prodáno 7800 takových firem. Vyplývá to ze studie společnosti Smart Office & Companies.

BRAND24

Zájem o takové firmy by přitom podle studie měl přetrvat. „O ready-made společnosti bude zájem do té doby, dokud nebude založení firmy otázkou několika minut. Navíc, vždy bude existovat klientela, která má zájem šetřit čas a peníze nákupem ready-made společnosti, protože jí to umožní se plně soustředit na jádro byznysu, a nikoli na administrativu a byrokracii,“ uvedl manažer společnosti Smart Office Vítězslav Hruška. Další výhodou je podle něj to, že tyto firmy jsou již zapsány v obchodním rejstříku a je možné je okamžitě využít.

Loni se podle studie snížil počet prodaných akciových společností. „Hlavním důvodem poklesu odbytu akciových firem bylo prodloužení takzvaného časového testu pro osvobození od daně z příjmů z prodeje akcií,“ uvedla společnost Smart Office. U akciových společností pořízených od počátku loňského roku se totiž minimální doba nezdaněného držení akcií prodlužuje z šesti měsíců na pět let.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).