Menu Zavřít

V Česku i Německu

10. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Orco Property Group

CONTENT24

Společnost Orco Property Group dokončila akvizici pozemku v Praze 9, kde postaví kancelářskou budovu Vysočanská brána. Objekt bude mít sedm podlaží, jež nabídnou administrativní prostory přesahující deset tisíc metrů čtverečních. Výstavba projektu, která byla zahájena v září, by měla skončit v dubnu 2009. Celkové náklady se odhadují na 450 milionů korun. Hlavním dodavatelem stavby je Skanska.
Vysočanská brána se má nacházet na rozhraní dvou pražských čtvrtí – Karlína a Vysočan v blízkosti stanic metra Českomoravská a Vysočanská. „Karlín a Vysočany byly původně spíše průmyslové a rezidenční oblasti, to už dnes ale neplatí. Každým dnem prochází tato oblast postupnou proměnou v moderní obchodní oblast blízko centra. Náš projekt bude v trendu pokračovat,“ konstatuje Aleš Vobruba, senior viceprezident Orka.
Firma v současnosti pracuje též na projektu v Německu, když uzavřela smlouvu s Hochtiefem na výstavbu administrativního komplexu Sky Office. Budova o 23 patrech, která se bude nacházet na místě Kennedydamm v Düsseldorfu a jejímž autorem je německá architektonická kancelář Ingehoven, má být dokončena koncem léta 2009. Přibližně třicet procent prostor Sky Office již bylo pronajato mezinárodní konzultační společnosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).