Menu Zavřít

V Budějovicích bude veletrh o turistice

12. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Krajské, ale i přeshraniční turistické cíle, služby a možnosti bude propagovat první regionální veletrh Jihočeský kompas, který se 13. až 15. listopadu uskuteční v Českých Budějovicích.

BRAND24

Na dvoudenní akci v Domě kultury Metropol se představí více než 50 vystavovatelů z řad turistických agentur, hotelů, měst, muzeí a galerií.

Hlavním lákadlem má být samostatná expozice turistických vizí. Na ploše 120 čtverečních metrů se objeví mimo jiné model českobudějovického letiště a studie Koncertního a kongresového centra Antonína Dvořáka z dílny architekta Jana Kaplického. Součástí veletrhu je také odborná konference, která představí stávající a připravované projekty z cestovního ruchu, dopravy a kultury na jihu Čech, Šumavě a v Horních i Dolních Rakousech. Jde například o Museum Fotoateliér Seidel v Českém Krumlově, revitalizaci koněspřežné dráhy a přeshraniční síť turistických stezek. Své odborné sekce bude prezentovat Jihočeská hospodářská komora, Pohádkové království zase představí největší pohádkovou mapu jižních Čech a Šumavy od malíře Jaroslava Kerlese.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).