Menu Zavřít

V Brně začíná další Invex

11. 10. 2004
Autor: Euro.cz

14. ROČNÍK VELETRHU Další ročník mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií Invex začal v Brně. Proč by na něj měli podnikatelé jezdit i v internetové době? Invex stále zůstává největším IT veletrhem ve střední Evropě a vhodným místem pro představení novinek i pro navazování kontaktů.

BRAND24

14. ROČNÍK VELETRHU Další ročník mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií Invex začal v Brně. Proč by na něj měli podnikatelé jezdit i v internetové době? Invex stále zůstává největším IT veletrhem ve střední Evropě a vhodným místem pro představení novinek i pro navazování kontaktů. Bezpochyby to bude zase velkolepá událost. Do Brna se sjedou ministři, šéfové velkých firem a spousta zahraničních vystavovatelů. Všechno se to hezky naparádí a prodá jako skvělá akce, kde nechyběl nikdo, kdo v českém IT něco znamená. Dorazí také premiér Stanislav Gross a ministr informatiky Vladimír Mlynář - koneckonců by to byla ostuda, kdyby se neukázal. Asi největší osobností bude Jan Mühlfeit, viceprezident Microsoftu a nejvýše postavený český manažer v zahraniční IT společnosti. To jsou ovšem všechno věci, které mohou být běžnému uživateli výpočetní techniky nebo podnikateli úplně jedno. Ty zajímá především praktický přínos takového veletrhu. Nejrůznější novinky a produkty, které budou firmy vystavovat, si totiž může snadno najít na internetu. KONTAKTY A INFORMACE A tak se musí veletrh přesouvat více z roviny výstavní do roviny společenských setkání, při kterých je možné navázat nové obchodní vztahy. Jinou variantou pak může být pořádání odborných konferencí, kde může řada firem vyřešit své problémy nebo získat hluboký a aktuální přehled o dění v oblasti, která ji zajímá právě teď. N a oba způsoby vsadili pořadatelé z Brněnských výstav a veletrhů. Invex tak doplní velké množství odborných konferencí a přednášek. Účastníci mohou využít letošní novinky veletrhu - služby matchmaking. Každý zájemce tu pomocí automatického vyhledávacího systému najde svého potenciálního partnera a hned ho také může pozvat na obchodní schůzku. Odpadnou tak tradiční zdlouhavé pokusy o sjednání prvních schůzek a vůbec hledání možných odběratelů či dodavatelů. VELKOLEPÝ KOLOS**

Speciálně vyhrazené pro podnikatele je neformální setkání ICT profesionálů a podnikatelů „First Tuesday Brno“. Zaměří se mimo jiné na možnosti finanční podpory ze strukturálních fondů EU. Zájemce o legislativní úpravy elektronické komunikace by měla zaujmout konference akcí „Fórum elektronické komunikace Invex 2004“. Ta tradičně zahajuje doprovodný program prvního dne veletrhu a je zaměřena především na chystaný nový zákon o elektronických komunikacích a na otázky regulačního rámce po vstupu ČR do EU. Značně velkolepě pojala Invex česká pobočka Microsoftu. V doprovodu šestnácti partnerů bude tento softwarový kolos demonstrovat desítky podnikových řešení. Uskuteční se série seminářů a konferencí určených pro partnery a zákazníky. Hlavní pozornost přitom má být věnována nejnovější bezpečnostní aktualizaci W indows XP Service Pack 2. Divize Microsoft Business Solutions na Invexu předvede podniková ERP (Enterprise Resource Planning Systém) řešení, Microsoft Navision a Microsoft Axapta. Novinkou je nový cenový model pro Microsoft Navision s názvem User Based Pricing. Půjde o nabídku pro malé firmy s možností získání ERP systému za velmi příznivou cenu. Přehled dalších zajímavých doprovodných programů přinášíme na následujících dvou stranách.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).