Menu Zavřít

V Brně začíná Autosalon, představí se více než 200 vystavovatelů

3. 6. 2011
Autor: profit

Na brněnském výstavišti dnes otevře brány tiskovým a odborným dnem veletrh Autosalon Brno 2011. Expozice na něm rozloží 208 vystavovatelů. Širší veřejnost bude mít do areálu přístup od soboty 4. června.

V Brně začíná Autosalon, představí se více než 200 vystavovatelů

Foto: BVV

Na autosalonu se představí nejen nejnovější modely vozů s klasickými spalovacími motory, ale také rychle se rozvíjející technologie výrobců v oblasti alternativních pohonů, především elektromobilů. K napjatě očekávaným premiérám patří například hybridní Opel Ampera, luxusní Audi A6, praktický Citroën DS4, stylový Range Rover Evoque nebo modernizované modely Jaguar XK a XF. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i koncepty škoda Vision D, sportovní Peugeot EX1, originální kupé Citroën Survolt nebo Opel Zafira Tourer.

Ale také nabídka sériově vyráběných vozů bude pozoruhodně široká a potěší i milovníky sportovní jízdy,“ uvedla marketingová manažerka akce Jana Hraběová. Třeba škoda do Brna přiveze akční Fabii Monte Carlo a Volkswagen se pochlubí mimo jiné nejsportovnějšími modely Golf R a Scirocco R.

BRAND24

Pavilon A letos zase nabídne rozšířenou výstavu veteránů Classic Show. Pořadatelé mysleli i na řidičky a připravili pro ně doprovodný program Žena a auto. Chystají se např. testovací jízdy, módní přehlídky, taneční vystoupení a kosmetické poradenství nebo každodenní soutěže o zajímavé ceny. V rámci tohoto programu proběhne i anketa Lady Car 2011 o nejlepší vůz pro ženu, který vybere VIP porota.

Autosalon Brno 2011 nabídne na čisté výstavní ploše 32 721 metrů čtverečních expozice 208 vystavovatelů a pořadatelé očekávají obdobně vysokou návštěvnost jako v roce 2009, kdy si veletrh prohlédlo přes 100 000 lidí. Areál výstaviště bude pro veřejnost otevřený od soboty 4. června do středy 8. června vždy od 9 do 18 hodin a ve čtvrtek 9. června od 9 do 17 hodin. V pátek 3. června je tiskový a odborný den.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).