Menu Zavřít

V Brně vyroste centrum pro výzkum nádorů

3. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Zdravotnictví

BRAND24

Masarykův onkologický ústav v Brně získal dotaci 300 milionů korun z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace na vybudování mezinárodního výzkumného centra pro onkologický výzkum.
Regionální centrum aplikované molekulární onkologie (RECAMO) by mělo být vybaveno nejmodernějšími technologiemi a sdružit tým světově uznávaných odborníků a lékařských specialistů.
„Projekt spojuje základní medicínský výzkum s aplikovaným, a má tedy zcela přímé a jasné důsledky na léčbu konkrétních pacientů,“ říká vrchní ředitel Sekce řízení operačních programů EU ministerstva školství Jaroslav Kuba.
RECAMO se jako první projekt zařadil do sítě evropských vědeckých infrastruktur v biomedicíně, konkrétně v konsorciu BBMRI, které se zabývá dlouhodobým uchováváním biologického materiálu pro účely budoucího výzkumu. V této oblasti bude centrum spolupracovat zejména s I. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy.
„Jsme přesvědčeni, že nové centrum by mělo zásadně pomoci zpřístupnit dosažené výsledky v oblasti nádorových onemocnění pacientů i prostřednictvím komerčních aplikací a ve výsledku zefektivnit přenos poznatků do komerční sféry,“ shrnul Dalibor Valík, výkonný ředitel RECAMO.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).