Menu Zavřít

V Brně lze navázat zahraniční kontakty

26. 9. 2005
Autor: Euro.cz

ZAHRANIČNÍ KONTAKTY Jedním ze základních přínosů veletrhů je možnost navázat nové kontakty se zahraničními partnery bez dlouhých cest a složitého vyhledávání.

ZAHRANIČNÍ KONTAKTY

Jedním ze základních přínosů veletrhů je možnost navázat nové kontakty se zahraničními partnery bez dlouhých cest a složitého vyhledávání.

Podle Jiřího Rouska z vedení společnosti BVV přijíždějí do Brna zahraniční partneři již s cílem navázat spolupráci s českými subjekty. Zájemci o obchodní i jinou spolupráci cestují na veletrhy jak jednotlivě, tak v organizovaných obchodních misích. Již dnes jsou ohlášeny mise podnikatelů například z Anglie, Německa a mise novinářů z Kanady. Připravuje se Národní den Slovenské republiky s účastí slovenského ministra hospodářství a setkání českých a slovenských top manažerů. Tipy a rady pro podnikání a investice v Rakousku nabídne seminář české velvyslanectví ve Vídni.

ORIENTACE NEJEN NA VÝCHODNÍ TRHY

Chybět nebudou ani tradiční konference orientované na atraktivní východní trhy - Ruský Business Den a Business Den Ukrajiny; obě organizuje Komora pro hospodářské styky se SNS. Čtvrteční Kontaktní burza České agentury na podporu obchodu CzechTrade umožní konzultace s řediteli zahraničních kanceláří CzechTrade v Nizozemsku, Rusku - Jekatěrinburku, USA, Chorvatsku, Egyptě, Rakousku a Polsku. U příležitosti letošních veletrhů MSV a Transport a Logistika se uskuteční také dvoudenní Česko-saské fórum, které naváže na setkání ekonomických představitelů a podnikatelů pořádaná v Brně již před několika lety. Ve středu 5. října se v jeho rámci uskuteční workshopy se zaměřením na strojírenství, Euroregion textil, trimodální dopravní infrastrukturu a přeshraniční přepravu zboží, ekologii, bytovou výstavbu a rekonstrukci panelových domů. Součástí fóra bude také bilaterální schůzka na úrovni náměstků ministrů průmyslu a obchodu, respektive hospodářství a práce. Následující den bude patřit přednáškám, diskuzím a neformálním rozhovorům.

PŘIJEDOU I PROMINENTI

BRAND24

Strojírenský veletrh je také tradičním cílem prominentních osobností české politiky a ekonomiky, a tudíž ideálním místem k diskuzi o aktuálních problémech. Příležitosti oslovit odpovědné činitele i nezávislé odborníky nabídne také doprovodný program.

V pondělí dopoledne jej v Rotundě pavilonu A zahájí tradiční sněm Svazu průmyslu a dopravy na téma „Podmínky vývoje hospodářství rok po vstupu na jednotný trh EU: bilance a perspektivy“. Ministerstvo dopravy chystá na středu 5. října diskuzní fórum „Telematika - šance pro bezpečnější a efektivnější dopravu“, kde jedním z témat bude nedávno schválený projekt Jednotného systému dopravních informací. Další fórum „Jahn a Singer o Česku v EU“ s účastí místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna a viceguvernéra centrální banky Miroslava Singera bude neméně zajímavé. Diskuze se bude točit okolo české hospodářské strategie, výhod a nevýhod přijetí eura, našeho postoje k dalšímu rozšiřování Unie, růstu globální konkurence nejen ve strojírenství a dalších zajímavých témat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).