Menu Zavřít

USD: Růstový trend pokračuje

29. 1. 2010
Autor: profit

Další den plný vysoké volatility a pokračujícího trendu k silnějšímu USD. Ropa a zlato dále zlevňují, akciové trhy se propadají. Americký SP500 i Dow Jones zakončil den ztrátou přes jedno procento. Chuť investorů po rizikovějších investicích zmizela, což se na měnovém trhu projevuje silnějším JPY a USD.

Autor: Martin Siebert

O tom, že situace na finančních trzích není tak růžová jak se nám mnoho analytiků snaží namluvit, svědčí několik včerejších zpráv. Francouzský prezident Sarkozy volá po novém systému Bretton Woods, podle agentury S&P již Velká Británie nepatří mezi země se stabilními finančními systémy s nízkým rizikem, USD carry trade se odhaduje na 1500 miliard USD a hrozí jeho “rozvinutí”, rozdíl mezi řeckým a německým dluhopisem dosáhl maximálních hodnot, v kuloárech koluje zvěst o downgradu Portugalska, George Soros prohlásil, že cena zlata je definitivně bublinou…

Momentum je definitivně na straně silnějšího USD a zatím nemáme žádná znamení, že by tento trend ztrácel na síle. Zatím bych se tedy rozhodně nepokoušel odhadovat konec trendu a obrat. Prodávat USD se v současné době rovná snaze sebrat sebrat korunu z kolejí, po kterých se na nás řítí rozjetý rychlík.

Denní graf USD indexu ukazuje rezistenci mezi úrovní 79,50 a 79,70. V ideálním případě bych tedy rád viděl test těchto hodnot. Poté by mohlo dojít ke konsolidaci zisků z minulých dvou týdnů.

BRAND24

Pohled na GBPUSD ukazuje velmi zřetelně support kolem úrovně 6100. Pakliže cena tento support prorazí, což očekávám, tak bychom měli dosáhnout na hodnoty ze začátku ledna, tedy kolem 5900, při výrazných prodejích potom i hodnoty kolem 5850. Tato úroveň na GBPUSD by mohla, alespoň teoreticky, odpovídat USDINX kolem 79,50, což je přesně úroveň, na kterou čekám.

Více na Investicniweb.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).