Menu Zavřít

UNIQA zajišťuje obcím varování před výkyvy počasí

14. 9. 2010
Autor: profit

UNIQA pojišťovna rozšiřuje od září systém včasných informací o blížícím se větším výkyvu počasí i na obce. Preventivní hlášení mohou dostávat starostové i záchranné a bezpečnostní složky.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Služba MeteoUNIQA zajišťuje klientům UNIQA pojišťovny varování před nepřízní počasí podle zadaného PSČ. Ocenit ji mohli například při srpnových bleskových povodních a krupobití v Praze. Od července 2009, kdy byl bezplatný servis pro individuální uživatele zaveden, se zaregistrovalo již 30 tisíc privátních klientů UNIQA, kteří doposud obdrželi přes 300 tisíc varovných zpráv formou SMS nebo e-mailu.

MeteoUNIQA informuje o blížící se vichřici nad 100 kilometrů za hodinu, bouřkách spojených se silným deštěm, krupobití, přívalových deštích od 30 milimetrů za šest hodin, novém sněžení nad pět centimetrů za stejnou dobu i o namrzajícím dešti. Zprávy mohou v případě jasnějšího vývoje počasí dorazit s předstihem jednoho dne nebo několika hodin, v případě náhlého obratu desítky minut před vypuknutím nepohody. „Vždy má však klient alespoň minimální náskok, aby mohl přeplánovat svůj program a zabránit škodám,“ uvedla mluvčí UNIQA pojišťovny Eva Svobodová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).