Menu Zavřít

UDÁLOSTI TÝDNE

8. 3. 2004
Autor: Euro.cz

Severočeské doly se letos privatizovat nebudou. Vláda totiž jejich prodej soukromým investorům zastavila. Zato Sokolovská uhelná má ještě šanci. Pokud zájemce, kterým je management firmy, zvýší nabídku, vláda mu zřejmě firmu prodá.

PRIVATIZACE DOLŮ: ZPÁTKY NA START (Čtěte na straně 5) US-DEU OPOUŠTĚJÍ POSLANCI V průběhu jediného týdne vystoupili z US-DEU hned dva poslanci. Nejprve Tomáš Vrbík, a po něm i Marian Bielesz. Oba sice prohlásili, že zůstanou členy poslaneckého klubu nejmenší vládní strany, část sociální demokracie ovšem začala ihned křísit myšlenku jednobarevné vlády ČSSD. Ta by pak hledala podporu u ODS nebo u komunistů. (Čtěte na straně 8) DALŠÍ KOLO BOJE O NOVU

Vladimír Železný se začal opět chovat jako vlastník CET 21 a odvolal jednatele této společnosti, která drží licenci na vysílání televize Nova. Místo nich jmenoval sebe a svého advokáta. Skupina PPF, která Novu kontroluje, považuje Železného kroky za neplatné. Vlastník šestinového podílu v CET 21 Peter Kršák náhle oznámil, že jedná o prodeji svých akcií do zahraničí.

(Čtěte na straně 5)

CONTENT24

AUTA KIA SE BUDOU VYRÁBĚT U ŽILINY Jihokorejská firma Hyundai Motors bude na Slovensku vyrábět vozy Kia pro evropský trh. Ze hry tak minulý týden vypadlo Polsko, které na rozdíl od Česka a Maďarska postoupilo loni do užšího výběru. Rozhodnutí Jihokorejců pro Slovensko znamená, že se stane automobilovou velmocí střední Evropy, která bude za tři roky vyrábět více aut než Polsko i Maďarsko, ba dokonce více než Česká republika. UČEŇ UBODAL UČITELE

Česká republika se před týdnem zařadila mezi země, ve kterých žáci vraždí své učitele. Uprostřed vyučovací hodiny, před zraky celé třídy zapíchl šestnáctiletý učeň svého šedesátiletého kantora. Podle spolužáků prý zavražděný svého vraha ponižoval. Učitelské odbory začaly pro kantory požadovat statut veřejného činitele.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).