Menu Zavřít

UDÁLOSTI TÝDNE

6. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Hned od prvního dne minulého týdne policie odstartovala široce vedenou akci zaměřenou na kontroly dodržování dopravních předpisů. Za zrodem akce Kryštof stojí alarmující čísla o obětech dopravních nehod. (čtěte na str.

KLADIVO NA NEUKÁZNĚNÉ ŘIDIČE

Hned od prvního dne minulého týdne policie odstartovala široce vedenou akci zaměřenou na kontroly dodržování dopravních předpisů. Za zrodem akce Kryštof stojí alarmující čísla o obětech dopravních nehod.

(čtěte na str. 8)

ODS NECHCE VE SVÝCH ŘADÁCH OPILCE

Poslanecký klub ODS se rozhodl vyzval svého člena - poslance Petra Kotta - k odchodu z parlamentu. Důvodem byla jeho opilost a neúčast při hlasování při projednávání reformy veřejných financí. Kott se mandátu odmítl vzdát.

ODBORÁŘI SE SMÍŘILI S REFORMOU

Podle Milana Štěcha, muže číslo jedna Českomoravské konfederace odborových svazů, odboráři nadále považují reformní kroky Špidlova kabinetu za špatné, nicméně s protestními akcemi ČMKOS už nepočítá. Negativně reagoval i na výzvu druhé odborové centrály ke generální stávce.

PREZIDENT A VLÁDA SE O EU NESHODLI

V polovině týden se konala schůzka prezidenta a koaličního kabinetu. Václav Klaus pro svůj euroskeptický postoj nenašel ve Špidlově vládě podporu. Výsledkem je mj. prezidentovo rozhodnutí, že na římská „ústavní“ jednání Evropské unie nepojede.

BRAND24

ČESKÁ TELEVIZE OMEZÍ VÝROBU POŘADŮ

Z České televize má do konce roku odejít přibližně stovka zaměstnanců. Finance této veřejnoprávní instituce se totiž po loňském hospodaření ocitly v propadu 413 milionů korun. Nebudou se vyrábět další díly seriálů O poklad Anežky české a Předčasná úmrtí. Omezí se sportovní přenosy a rušit se budou některé dokumentární cykly. Nahradí je pořady pro děti a menšiny. V Poslanecké sněmovně to příslušné komisi oznámil generální ředitel České televize Jiří Janeček.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).