Menu Zavřít

UDÁLOSTI TÝDNE

10. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Úspěchem vládní koalice skončilo projednávání reformních zákonů v Senátu. Horní komora schválila devět z deseti projednávaných norem. Vrátila pouze novelu zákona o účetnictví. Souhlasila se zvýšením věkové hranice odchodu do důchodu, se snížením nemocenské i s tříletým zmrazením platů ústavních činitelů.

REFORMA HLADCE PROŠLA SENÁTEM

MINISTR AMBROZEK NEUSPĚL

Několik vládních návrhů zamítla Poslanecká sněmovna. Kvůli nedisciplinovanosti poslanců ČSSD neprosadila vláda předlohu, která chtěla dát více peněz krajským samosprávám. Dolní komora zamítla také novelu zákona o ochraně přírody. Ministr životního prostředí to považuje za čin, který je v rozporu s požadavky EU. Na českém území pak totiž nemohou vzniknout rezervace evropské sítě Natura 2000.

MERCEDES MÍŘÍ DO PLZNĚ

Německá automobilka Mercedes Benz, která je součástí koncernu DaimlerChrysler, oznámila, že se chystá postavit v Plzni technologické centrum se zkušební a vývojovou dílnou, v nichž bude vyvíjet prototypové díly a zakázkové typy automobilů.

ČEŠI V EU: LEPŠÍ DVOJKA

Půl roku před vstupem do Unie vyšla Česká republika z pravidelného hodnocení Evropské komise poměrně dobře - v zásadě jde o nedostatky jen ve třech oblastech, když například Polsko má „hříchů“ třikrát tolik. Kritika Unie směřovala na masokombináty a nedostatečné dodržování hygienických norem, k dopravcům za porušování předpisů a k vládě, že dosud nepřijala normu o vzájemném uznávání vysokoškolských diplomů.

BRAND24

CHODORKOVSKIJ SKONČIL V JUKOSU

Ruský magnát Chodorkovskij, obviněný z podvodů a krácení daně, minulý týden v moskevské vazební věznici rezignoval na funkci šéfa ropného koncernu Jukos.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).