Menu Zavřít

Ubytování na českých horách proti loňsku všude zdražilo, v zahraničí se i zlevňovalo

12. 1. 2017
Autor: čtk

Vrchlabí, Železná Ruda a Ružomberok. To jsou evropská zimní střediska, kde se dá v současnosti pořídit nejlevnější ubytování, tedy do 1600 korun za dvoulůžkový pokoj. V meziročním srovnání zdražila všechna česká střediska, naopak některá zahraniční, například v Rakousku, Švýcarsku a na Slovensku, zlevnila. S velkým odstupem je nejdražší rakouský Ischgl s cenou nad 10 tisíc korun.

Statistiku cen ubytování v oblíbených domácích i zahraničních zimních střediscích sestavil hotelový vyhledávač trivago.cz.

V Česku nejvyšší ceny za ubytování panují v lednu v Božím Daru, kde došlo meziročně také k největšímu zdražení (o 64 %). Za dvoulůžkový pokoj tu tak hosté zaplatí v průměru 3050 korun za noc. O téměř polovinu vyšší ceny ubytování oproti loňskému roku vykazuje Jeseník a k více než 20procentnímu zdražení došlo v Janských Lázních a Harrachově.

Ze zahraničních destinací nejvíce oproti loňskému roku zdražila slovenská Tatranská Lomnice, kde ceny ubytování vzrostly o více než 53 procent, v přepočtu na 2630 korun za noc. K výraznějšímu zdražení došlo také v německém středisku Berchtesgaden (o 38 %) a rakouském Obertauern (o 17 %).

Naopak k meziročnímu zlevnění ubytování došlo v lednu v Liptovském Mikuláši, a to o téměř 16 procent. Nižší ceny než loňský rok vykazují také například francouzské L´Alpe d´Huez (o 6 %) a slovenský Rožumberok (o 6%).

Vývoj cen ubytování v českých zimních střediscích  Ceny ubytování v českých zimních střediscích 1/2017

Vývoj cen ubytování v zahraničních zimních střediscích  Vývoj cen ubytování v zahraničních zimních střediscích 1/2017 Poznámka: ceny za noc a dvoulůžkový pokoj Pramen: obě tabulky trivago.cz

BRAND24


Čtěte také:

Hosté vybrali nejlepší české hotely. Vládne Praha, ale ne vždy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).