Menu Zavřít

Uber by se rád zbavil šoférů. Pomocí autonomních mercedesů

1. 2. 2017
Autor: čtk

Alternativní taxislužba Uber udělala další krok ke své vizi vlastního vozového parku z autonomních aut. Uzavřela dohodu s německou automobilkou Daimler.

Uber v posledních měsících investuje velké prostředky do vývoje technologie autonomních vozidel, aby byl méně závislý na lidské síle. Sám je však vyvíjet nemůže, a musí se tak spoléhat právě na spolupráci s automobilkami.

„Výrobci aut jako Daimler jsou pro naši strategii naprosto zásadní. Uber totiž nemá žádné zkušenosti s výrobou aut, která je popravdě velice složitá,“ uvedl k dosažení spolupráce výkonný ředitel Uberu Travis Kalanick.


Uber má ve Spojených státech potíže. Čtěte více:

Uber přichází o klienty. Chtěl těžit z Trumpovy stopky muslimům

 Alternetivní taxislužba Uber


Dohody mezi automobilkami a technologickými startupy jsou poslední dobou stále častější, protože tradiční výrobci aut vnímají společnosti ze Silicon Valley jako hrozbu, a jsou tak nuceni se přizpůsobovat, píše agentura Reuters.

BRAND24

Uber už uzavřel podobnou dohodu s Volvem a autonomní vozy už nasadil v amerických státech Pensylvánie a Arizona. Smlouva ve výši 300 milionů dolarů má však jiné parametry než nejnovější spolupráce s Daimlerem. Uber s Volvem spolupracoval na vývoji a výsledné vozy jsou v jeho vlastnictví. Daimler své Mercedesy společnosti jen poskytne, vyvíjet a spravovat je však bude sám.

Dále čtěte:

Daimler chce montovat Mercedesy i v Rusku. Plánuje velké investice

Vývoj autonomních vozů: firmy tvrdě bojují o nejlepší mozky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).