Menu Zavřít

U dálnice D5 přibyde zóna

14. 8. 2006
Autor: Euro.cz

U dálnice D5 z Plzně do Rozvadova vznikne další průmyslová zóna. Po 55 hektarech na Nové Hospodě před státní hranicí, kde už fungují čtyři investoři se stovkou lidí, chystá 15 kilometrů vzdálený Kostelec u Stříbra 40 hektarů nové plochy.

„Zóna už má územní rozhodnutí a americký developer, který skupuje pozemky od obce a soukromníků, začne stavět první dvě haly v říjnu nebo v listopadu,“ řekl starosta Kostelce František Trhlík.

BRAND24

Příští rok v únoru mají stát v Kostelci dvě výrobní haly na deseti hektarech. Podle informací ČTK bude prvním investorem švédská firma na výrobu prvků z papírového kartonu, která zaměstná 80 až 200 lidí. Zájem má i německý podnik na výrobu elektronických automobilových součástek. Investoři si haly od developera a vlastníka pozemků dlouhodobě pronajmou.

Na Tachovsku, kde je nejvyšší nezaměstnanost v Plzeňském kraji a nejhorší dopravní obslužnost, je u dálnice D5 už osm let velká zóna Nová Hospoda. Tehdy tam otevřel belgický Ideal Automotive závod na výrobu textilních prvků do aut, ale poté dlouho žádný další investor nepřicházel. Až letos v březnu tam americká Tech Data otevřela středoevropský distribuční sklad počítačů a softwaru, rakouská spediční firma sklad a německý Schenker logistické centrum. Nyní je tam stovka lidí. Jejich počet se do dvou let zdvojnásobí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).