Menu Zavřít

Týdeník Profit 44: Ženy a byznys

29. 10. 2010
Autor: profit

Ženy a byznys, toť téma nového čísla týdeníku Profit, který naleznete již od pondělí na stáncích. Najdete v něm rozhovor s Eliškou Haškovou Coolidge, Radkou Pekelskou nebo Helenou Kohoutovou.

Foto: Profit

Téma: Ženy a byznys

V Česku stále platí zažitá představa, že podnikání a byznys patří k mužské části obyvatelstva. Přesto se mezi ženami najdou takové, které dokázaly ve správný okamžik nejen přijít se zajímavým nápadem, ale také ho zrealizovat a zazářit ve svém oboru.

Fenomén: Coco Chanel

Začínala jako švadlena a přivydělávala si zpěvem v nočních podnicích. Úspěchu ale dosáhla až po roce 1916, kdy se stala módní návrhářkou. Vnesla revoluci do oděvního průmyslu a její podniky měly ve 30. letech až 3 500 zaměstnanců.

Design: Café B. Braun

Je to první krok k obnovení slávy Lékařského domu,“ prezentovala svůj hlavní dojem z právě otevřené kavárny architektka Eva Jiřičná. Právě ona svým návrhem chce navrátit budově Lékařského domu důstojnost, se kterou v minulém století vznikala. Požadovanou unikátnost získala kavárna díky Jiřičné v dominantním prvku v podobě spirálovitých skleněných schodů.

BRAND24

Story: Zhang Xin

Časopis Forbes ji letos zařadil mezi deset nejobdivovanějších miliardářek, které své peníze vydělaly samy. Dcera barmských rodičů si musela sama sehnat peníze na studia ve Velké Británii. Prošla i Goldman Sachs, aby se pak vrátila do Číny, kde s manželem založila společnost SOHO China, která dnes patří k největším čínským realitním a developerským společnostem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).