Menu Zavřít

Týden v politice

2. 12. 2002
Autor: Euro.cz

Pondělí Vyšlo najevo, že v brněnské městské části Útěchov se místostarostou stal kontroverzní republikánský šéf Miroslav Sládek. První majitel domu využil nevyjasněné situace v deregulaci nájemného a zvýšil svým nájemníkům činže na šestinásobek. V důsledku tlaku médií i ostatních vlastníků domů nové smlouvy stáhl.

Pondělí

Vyšlo najevo, že v brněnské městské části Útěchov se místostarostou stal kontroverzní republikánský šéf Miroslav Sládek.

První majitel domu využil nevyjasněné situace v deregulaci nájemného a zvýšil svým nájemníkům činže na šestinásobek. V důsledku tlaku médií i ostatních vlastníků domů nové smlouvy stáhl.

Úterý

Zemědělci více peněz z Bruselu nedostanou. Rozhodla o tom Evropská unie. Ústupek získala Česká republika jinde: Příslib, že v Evropském parlamentu dostane tolik křesel, kolik jí podle počtu obyvatel náleží. Původní návrh byl nižší.

Privatizace Českého Telecomu se zřejmě odkládá. Zájemce se nedohodl na ceně za akcie pro menšinového vlastníka.Vláda předpokládá, že se jí podaří prodat Telecom do konce funkčního období.

Středa

Rada ČT odvolala na druhý pokus generálního ředitele ČT Jiřího Balvína. Pro odvolání zvedlo ruku deset radních z dvanácti. Nový generální ředitel by měl být jmenován do šesti týdnů.

Ústavní soud zrušil části nového zákona o církvích, které jim měly znemožňovat charitativní činnost. Zákon vstoupil v platnost v lednu a jeho přijetí provázely spory.

Čtvrtek

Pražským primátorem byl podle očekávání zvolen Pavel Bém. Vzápětí prohlásil, že odmítá kandidovat na post předsedy ODS. Kandidaturu do výkonné rady nebo na místopředsedu strany však nevyloučil.

České dráhy mají obstaveny účty. O jejich obstavení se postarala Správa sociálního zabezpečení, které dluží železnice již několik měsíců na sociálním pojištění. Dluh se vyšplhal na 850 milionů korun.

Pátek

BRAND24

Poslanci chtějí vytvořit komisi, která bude zkoumat podmínky, za nichž minulá vláda pověřila výstavbou dálnice D47 izraelskou firmu Housing§Constriction. Částka 125 miliard za tento projekt se jeví neadekvátně vysoká.

Česká republika přijme od Evropské investiční banky úvěr ve výši 12 miliard korun na likvidaci škod po letošních povodních.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).