Menu Zavřít

Týden v politice

4. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Pondělí U příležitosti státního svátku vyznamenal prezident Václav Havel téměř 80 osobností. Byli mezi nimi jak jeho přátelé, tak i občané, kteří zachraňovali životy při srpnových záplavách. Vichřice, která se přehnala v noci na pondělí nad územím republiky, brala střechy, kácela stromy a ochromovala dodávky elektřiny.

Pondělí

U příležitosti státního svátku vyznamenal prezident Václav Havel téměř 80 osobností. Byli mezi nimi jak jeho přátelé, tak i občané, kteří zachraňovali životy při srpnových záplavách.

Vichřice, která se přehnala v noci na pondělí nad územím republiky, brala střechy, kácela stromy a ochromovala dodávky elektřiny.

Úterý

Rozruch na politické scéně vzbudilo vítězství Vladimíra Železného v prvním kole senátních voleb. Jiná známá jména v prvním kole vypadla, například Karel Schwarzenberg, hokejista Jiří Holík, zpěvák Pavel Dobeš a další.

Statistický úřad zveřejnil zprávu, že podnikatelů je téměř o 60 tisíc více než loni. V Česku nyní podniká 779 000 lidí, zaměstnanců jsou čtyři miliony.

Středa

Tři miliardy by měla poskytnout vláda na obnovu pražského metra po povodních, prohlásil ministr dopravy Milan Šimonovský.

Ministr zemědělství Jaroslav Palas chce rozhýbat trh s půdou a založit Pozemkovou banku.

Skandál objevila volební komise v Karlových V arech, když zjistila, že na kandidátce Strany důchodců za životní jistoty jsou zapsáni lidé, kteří o své kandidatuře nemají ani tušení. Byla mezi nimi i mentálně postižená žena.

Čtvrtek

Zatím nejúčinnější lék na světě proti žloutence typu B představil v Praze jeho objevitel Antonín Holý. Lék se licenčně vyrábí v USA.

Česká národní banka letos již popáté snížila o čtvrt procentního bodu základní sazby. Znamená to, že úvěry z půjček mohou ještě mírně klesnout, zatímco úrokové sazby vkladů budou již zcela zanedbatelné.

Pátek

BRAND24

Malou účastí byl poznamenán také první den druhého kola doplňovacích voleb do Senátu. Začaly i volby komunální, v nichž občané volili místní zastupitele ve více než 6000 obcí v České republice.

Spojené státy definitivně rozhodly o poskytnutí letecké ochrany České republice v době konání summitu NAT O. Vláda musela zasedat o víkendu, aby připravila návrh zákona, který by americkou leteckou ochranu českého území umožnil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).