Menu Zavřít

Týden v ekonomice

13. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Pondělí Státní agentura CzechInvest loni přilákala do české ekonomiky přímé investice asi 1,04 miliardy dolarů (asi 31 miliard korun). To byla méně než polovina v porovnání s téměř 2,2 miliardy USD v roce 2001. "V loňském roce nepřišel žádný velký strategický investor," řekl generální ředitel CzechInvestu Martin Jahn.

Pondělí

Státní agentura CzechInvest loni přilákala do české ekonomiky přímé investice asi 1,04 miliardy dolarů (asi 31 miliard korun). To byla méně než polovina v porovnání s téměř 2,2 miliardy USD v roce 2001. „V loňském roce nepřišel žádný velký strategický investor,“ řekl generální ředitel CzechInvestu Martin Jahn.

Úterý

Společnost McDonald´s ČR vykázala za loňský rok tržby 1,96 miliardy korun, což představuje proti předchozímu roku nárůst asi o deset procent. V letošním roce firma, jak sdělila, očekává nárůst tržeb na 2,125 miliardy korun.

Středa

Největší tuzemské pojišťovny již obnovily smlouvy se svými zahraničními zajistiteli na letošní rok, ovšem cena za zajistné krytí několikanásobně stoupla. Ceny majetkového občanského pojištění vzrostly již loni, nové zajistné smlouvy tak mají vliv především na zdražení pojištění průmyslu, pojištění proti povodním a objektů v rizikových oblastech. Například náměstek České pojišťovny pro zajištění Miroslav Matocha soudí, že u řady velkých průmyslových podniků může cena pojištění stoupnout o desítky až stovky procent.

Vláda schválila minimální cenu cukru 17,3 koruny za kilogram a cukrovky 980 korun za tunu.

Čtvrtek

Oficiální dovozci a domácí výrobci loni v ČR prodali 147 754 nových osobních automobilů, což znamená proti roku 2001 pokles prodeje o 2,88 procenta. Podle Svazu dovozců automobilů byly již tradičně nejprodávanější vozy domácí Škody Auto, která však zaznamenala pokles odbytu o 7,58 procenta na 73 883 aut

BRAND24

Pátek

Státní veterinární správa zakázala s platností od tohoto dne (10. ledna) dovoz a tranzit přežvýkavců a prasat z Brazílie. Důvodem je tamní výskyt slintavky a kulhavky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).