Menu Zavřít

Týden v ekonomice

24. 2. 2003
Autor: Euro.cz

Hospodářské komora (HK) zavádí Informační místa pro podnikatele. Jak uvedl prezident HK Jaromír Drábek, cílem projektu je připravit domácí podnikatele na vstup do EU a zmapovat a koordinovat programy podpor malého a středního podnikání v ČR.

Pondělí

Bližší informace poskytnou jednotlivé pobočky HK, vodítkem mohou být i její webové stránky (WWW.komora.cz).

Úterý

Náklady na opravu vodních elektráren vltavské kaskády převýší podle odhadů elektrárenské společnosti ČEZ 550 milionů korun. Zatím si náprava ničivých účinků loňských povodní vyžádala zhruba 100 milionů korun.

Středa

Skupina Agrofert Andreje Babiše podle předběžných neauditovaných výsledků za rok 2002 dosáhla tržeb ve výši 61,25 miliardy korun. Nekonsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním činil podle tisku 1,36 miliardy Kč.

Nový vůz, který bude v Kolíně vyrábět konsorcium Toyoty a PSA (TPCA), se veřejnosti představí nejpozději za dva roky na ženevském autosalonu, který se koná většinou na přelomu února a března. Uvedl to prezident TPCA Masatake Enemoto.

Čtvrtek

Česká spořitelna loni podle českých účetních standardů vytvořila čistý zisk 6,45 miliardy korun. Oproti předchozím 3,03 miliardy to představuje více než dvojnásobný nárůst. Uvedla to mluvčí spořitelny Klára Gajdušková.

S hrubým ziskem zakončily loňské hospodaření podle předběžných výsledků tři dceřiné firmy holdingu Unipetrol (Kaučuk 318,7 milionu korun, Paramo 134,7 milionu a Benzina jeden milion). Další tři dcery zaznamenaly naopak hrubou ztrátu (Chemopetrol 135 milionů korun, Spolana 489 milionů a Česká rafinérská - 1,17 miliardy). Vyplývá to z nekonsolidovaných výsledků, které Unipetrol zveřejnil. Samotná a. s Unipetrol ukončila podle předběžných výsledků rok s hrubým ziskem 25,3 milionu.

BRAND24

Pátek

Motoristé budou podle tisku muset mít na státní poznávací značce nejpozději k 30. červnu 2004 kromě nálepek o tom, že vozidlo prošlo kontrolou stanicí technické kontroly (STK) a kontrolou emisí, další potvrzení - nálepku o ověření registrační značky. T a potvrzuje shodu údajů uváděných v centrálním registru vozidel se skutečným stavem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).