Menu Zavřít

Trh s povinným ručením loni táhla Česká podnikatelská pojišťovna

2. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Téměř všechny pojišťovny na tuzemském trhuloni zaznamenaly růst v oblasti povinného ručení.Největším tahounem byla Česká podnikatelská pojišťovna.

Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) loni meziročně zvýšila počet pojištěných vozidel o více než 160 tisíc. Dosáhla tak nejvyššího nárůstu ze všech pojišťoven na domácím trhu za posledních pět let. Ze statistik zveřejněných Českou kanceláří pojistitelů navíc vyplývá, že tímto počtem participovala ČPP na celém nárůstu trhu 61 procenty. S celkovým množstvím 830 tisíc pojištěných vozidel ČPP dosáhla 13procentního podílu na trhu a mezi pojišťovnami obsadila třetí místo.

„Nadprůměrný nárůst objemu prodeje povinného ručení současně prokázal úspěšnost a jedinečnost našeho Extrabonusu Profi. Jako první pojišťovna na trhu jsme řidičům umožnili využít bonus za bezeškodní průběh dopředu, a získat tak dodatečnou slevu na pojistném,“ říká generální ředitel ČPP Jakub Strnad.

BRAND24

Podle Strnada se na růstu zájmu klientů o ČPP v segmentu povinného ručení podepsala i možnost uzavřít speciální krátkodobé pojištění pro majitele nepojištěných, ale již neprovozovaných vozidel. „Cílem této nabídky bylo získání času pro vyřazení vozidla na dopravních inspektorátech, kde se v závěru roku – v souvislosti se změnou dalších norem ohledně vyřazování vozidel – tvořily nepříjemné fronty,“ vysvětluje Strnad.

ČPP se ale loni dařilo i v dalších segmentech pojišťovacího trhu. Pojišťovna předepsala podle předběžných výsledků pojistné v celkové výši více než 5,4 miliardy korun, což znamená v porovnání s hodnotami dosaženými v předchozím roce nárůst o 14,2 procenta. V oblasti životního pojištění dosáhla společnost růstu o 15,2 procenta na více než 1,4 miliardy korun. Největší měrou se na tomto výsledku podílí prodej produktů Evropská penze, Evropská jistota a Výběrové životní pojištění Maximum. S touto poslední novinkou zaznamenala ČPP vůbec nejúspěšnější uvedení nového produktu životního pojištění na trh.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).