Menu Zavřít

Třeboň opraví Stezku zdraví

2. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Třeboň chce rekonstruovat Stezku zdraví a rozšířit zelené plochy poblíž centra města. Náklady na oba projekty přesáhnou celkem 20 milionů korun, radnice je chce uskutečnit už příští rok. Téměř čtyřkilometrová trasa mezi Třeboní a nedalekým Hradečkem vznikla na počátku 19. století a od roku 1989 je nazývána Stezkou zdraví.

Třeboň chce rekonstruovat Stezku zdraví a rozšířit zelené plochy poblíž centra města. Náklady na oba projekty přesáhnou celkem 20 milionů korun, radnice je chce uskutečnit už příští rok.

Téměř čtyřkilometrová trasa mezi Třeboní a nedalekým Hradečkem vznikla na počátku 19. století a od roku 1989 je nazývána Stezkou zdraví. Cesta je teď ve špatném stavu, jsou v ní díry a okolí hyzdí náletové dřeviny a neudržovaná zeleň. Dřevěné prolézačky pro děti, které tam dřív byly na osmi místech, přestaly vyhovovat požadavkům na bezpečnost a musely být zrušeny. „Zlepšit je třeba i značení stezky,“ upřesnila projektová manažerka třeboňské radnice Markéta Stefanová.

CONTENT24

Projekt za 18 milionů korun počítá s opravou komunikace a vyčleněním části stezky pro cyklisty a bruslaře, vytvořením míst k odpočinku i zábavě dětí, vznikem nových informačních tabulí i ošetřením současné zeleně a výsadbou nové.

K rozšíření zeleně v Třeboni přispěje i projekt za dva miliony korun, který počítá s vytvořením kolonádního parku u Bertiných lázní. Ve směru k železnici, kde jsou nyní nevyužité plochy, přibudou stromy, keře, trávníky i protihlukové stěny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).