Menu Zavřít

Továrnu Nexenu v Žatci postaví za 4,3 miliardy Samsung

1. 11. 2016
Autor: Nexen

Novou továrnu jihokorejského výrobce pneumatik Nexen v průmyslové zóně Triangle u Žatce postaví společnost Samsung Engineering. O získání zakázky za 200 miliard wonů (4,3 miliardy korun) informoval Samsung.

Samsung zakázku získal na základě svých zkušeností nabytých účastí v 11 podobných projektech od roku 1998, realizovaných mimo jiné v Maďarsku, uvádí korejský web Pulsenews. Právě zkušenost se středoevropským prostředím byla podle zdrojů webu důležitým kritériem.

V průmyslové zóně začaly terénní práce pro výstavbu továrny už koncem prázdnin. Nexen však v té době ještě neměl stavební povolení a začalo se tak spekulovat, zda se podaří dodržet plánované termíny. Firma zatím stále předpokládá, že továrna bude dokončena v červnu příštího roku. Vyrábět bude podle představ Nexenu v první fázi 15 tisíc pneumatik denně.

 Průmyslová zóna Triangle na Žatecku Průmyslová zóna Triangle na Žatecku

Investice, která má dohromady přesáhnout 22 miliard korun, patří k nejvyšším od vzniku ČR. Více v Česku ze zahraničních firem investovaly jen automobilky Hyundai v Nošovicích a TPCA u Kolína.

Nový výrobní závod Nexenu má stát na pozemku o rozloze 65 hektarů ve střední části průmyslové zóny. Hlavní tovární hala se bude rozkládat na ploše 100 tisíc metrů čtverečních. Produkce bude zahrnovat pneumatiky pro osobní a lehká nákladní auta. Zásobovat by měly kromě tuzemského také trhy v evropských, blízkovýchodních a severoafrických zemích.

Dále čtěte:

ČEZ: Mezivládní dohoda je pro dostavbu jádra jednodušší než tendr

BRAND24

Korejská firma KEPCO podepsala obří jadernou dohodu v Emirátech

Krachující rejdař Hanjin se stáhne z Evropy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).