Menu Zavřít

Titul Fincentrum Banka roku 2010 získala Česká spořitelna

11. 11. 2010
Autor: profit

Vítězství v kategorii Banka roku 2010 přisoudila odborná porota České spořitelně. Na druhém místě se umístila Komerční banka před Raiffeisenbank. Všechny tři banky jsou zároveň jediní vítězové v historii ocenění Fincentrum Banka roku.

Foto: archív Profit

Česká spořitelna obhájila své absolutní vítězství a zisk titulu Banka roku podruhé v řadě. Bankéřem roku zvolili samotní generální ředitelé nominovaných bank generálního ředitele GE Money Bank pana Petera Herberta. Bankou bez bariér se stala v historicky prvním průzkumu handicapovaných klientů Česká spořitelna.

Také v kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku obhájila v očích veřejnosti své umístění Česká spořitelna před Komerční bankou a Československou obchodní bankou. Klienti chtějí mít svou banku na očích, dává jim to pocit bezpečí. Možná právě proto vítězí v této kategorii banky, které jsou klientům nejblíže svými pobočkami. Že je důvěra veřejnosti v uvedené tři banky oprávněná, potvrzuje nejen stabilita českého bankovního systému, ale také ocenění respektovaného zahraničního časopisu Global Finance, který zařadil první tři banky na nejvyšší příčky přehledu nejbezpečnějších bank ve střední a východní Evropě.

Kategorie Banka roku a Nejdůvěryhodnější banka roku patří tradičně k těm nejsledovanějším. Fakt, že se podařilo České spořitelně v obou kategoriích obhájit loňské prvenství, si zaslouží úctu a pozornost. Skutečnými inovacemi a rozvojem vztahu se zákazníky se podařilo v průběhu posledních let České spořitelně kompletně změnit image. Prokázala, že také velká banka s vedoucím postavením na trhu může být zároveň dynamická, inovativní a vždy nablízku svým klientům,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum, generálního partnera ocenění.

V kategorii Účet roku 2010 obhájila vítězství Raiffeisenbank s eKontem před účtem Genius Optimal od GE Money Bank a mKontem od mBank. Raiffeisenbank slaví vítězstvím úspěch se svou strategií „Proč byste nám měli platit za to, že nám svěřujete své peníze“. Oproti třetímu mKontu má eKonto výhodu širšího portfolia služeb a zázemí plnohodnotné banky. Mezi eKonto a mKonto se letos vtěsnal účet Genius Optimal od GE Money Bank, který těží z puncu novinky a zahrnuje zvýhodněné parametry přidružených bankovních produktů.

V kategorii Hypotéka roku 2010 zvítězila Hypoteční banka se svou Hypotékou po webu, která klientovi umožňuje ušetřit nejen čas při získání úvěru, ale také náklady, které by musel v souvislosti s úvěrem vynaložit. Druhé místo obsadila Převratná hypotéka od UniCredit Bank, která navázáním úrokové sazby na cenu peněz na mezibankovním trhu umožňuje klientům získat nižší úrokovou sazbu. Třetím místem ocenila odborná porota Flexibilní hypotéku Komerční banky, která umožňuje snadno přizpůsobit splátky aktuálním potřebám klienta.

Patronem kategorie Nejdynamičtější banka roku je od vzniku ocenění společnost Ernst & Young. Nejdynamičtější bankou roku 2010 zvolila odborná porota Raiffeisenbank. Druhé a třetí místo obsadily UniCredit Bank a Komerční banka.

Finanční služby patří mezi odvětví, které zasáhla hospodářská krize nejvíce. V důsledku krize se nevyhnutně mění regulační modely či řízení rizik bank a je nutno vystoupit ze zažitých stereotypů. Titul Nejdynamičtější banka roku získává každý rok banka, která díky svým neustálým inovacím produktů zlepšuje služby svým klientům. Letos by měla navíc ukázat, že je schopna učinit taková strategická rozhodnutí, která vedou k udržení rozvoje i v náročném období,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.

Šesté vítězství v řadě získala od odborné poroty mezi stavebními spořitelnami Modrá pyramida stavební spořitelna. V kategorii Penzijní fond roku obhájil loňské vítězství Allianz penzijní fond. Jako jediný připsal díky své konzervativní strategii investování a bezkonkurenčně nejnižším nákladům za rok 2009 zhodnocení ve výši 3 %. Na druhém místě skončil Penzijní fond České pojišťovny, třetí se umístil AXA penzijní fond. V kategorii Pojišťovna roku nedošlo oproti minulému roku k žádným změnám. První místo obhájila Kooperativa před Českou pojišťovnou a Allianz.

Kompletní výsledky ocenění Fincentrum Banka roku 2010

Banka roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Česká spořitelna, a.s.

2. místo: Komerční banka, a.s.

3. místo: Raiffeisenbank a.s.

Nejdůvěryhodnější banka roku 2010 - hlasuje: veřejnost ve výzkumu STEM/MARK

1. místo: Česká spořitelna, a.s.

2. místo: Komerční banka, a.s.

3. místo: Československá obchodní banka a.s.

Nejdynamičtější banka roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Raiffeisenbank a.s.

2. místo: UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

3. místo: Komerční banka, a.s.

Banka bez bariér 2010 - hlasuje: handicapovaní klienti ve všech krajích ČR

1. místo: Česká spořitelna, a.s.

2. místo: GE Money Bank, a.s.

3. místo: Raiffeisenbank a.s.

Bankéř roku 2010: Peter Herbert, GE Money Bank, a.s.

Účet roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Raiffeisenbank a.s. – eKonto

2. místo: GE Money Bank, a.s. – Genius Optimal

3. místo: BRE Bank S.A., organizační složka podniku - mBank

Hypotéka roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Hypotečn&i
acute; banka, a.s. – Hypotéka po webu

2. místo: UniCredit Bank Czech Republic, a.s. – Převratná hypotéka

3. místo: Komerční banka, a.s. – Flexibilní hypotéka

Kategorie Penzijní fond roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Allianz penzijní fond, a.s.

2. místo: Penzijní fond České pojišťovny, a.s.

3. místo: AXA penzijní fond, a.s.

Stavební spořitelna roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s.

2. místo: Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

3. místo: Stavební spořitelna České spořitelny, a.s.

Pojišťovna roku 2010 - hlasuje: odborná porota

1. místo: Kooperativa, pojišťovna, a.s. - VIENNA INSURANCE GROUP

2. místo: Česká pojišťovna a.s.

3. místo: Allianz pojišťovna, a.s.

Životní pojištění roku 2010 - hlasuje: odborná porota, nominovaná Asociací finančních poradců a zprostředkovatelů ČR

1. místo: UNIQA pojišťovna, a. s. - Rizikové investiční životní pojištění s dividendou 2010

2. místo: Pojišťovna České spořitelny, a. s., Vienna Insurance Group - FLEXI

CONTENT24

3. místo: Kooperativa pojišťovna, a. s., Vienna Insurance Group – PERSPEKTIVA

Pojišťovák roku 2010: Petr Zapletal, Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).