Menu Zavřít

Tiskněte barevně i černobíle

16. 5. 2005
Autor: Euro.cz

NABÍDKA NA TRHU Kancelář bez tiskárny snad ani neexistuje. Ale jakou vybrat, když jich je tolik? Firmy by měly upřednostnit ty, které se vyznačují technickou kvalitou a nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu. Pracovní tempo i vývoj nových technologií se neustále zrychlují.

NABÍDKA NA TRHU Kancelář bez tiskárny snad ani neexistuje. Ale jakou vybrat, když jich je tolik? Firmy by měly upřednostnit ty, které se vyznačují technickou kvalitou a nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu.

Pracovní tempo i vývoj nových technologií se neustále zrychlují. Také proto firmy potřebují rychlejší, kvalitnější, ale přesto jednoduše ovladatelné tiskárny, které maximálně šetří čas i náklady a zároveň splňují náročné technické požadavky. Profesionální nároky a potřeby v oblasti tiskových řešení se tak výrazně mění.

Tisk již neznamená pouze vytisknutí dokumentů na běžný papír, ale také široké možnosti manipulace s materiály různých gramáží, využití podavačů, možnosti třídění a sešívání, které zlepšují produktivitu. Předpokladem efektivnějšího toku informací v komunikaci je vytváření a sdílení digitálních souborů prostřednictvím e-mailu a sítí.

MULTIFUNKČNÍ ZAŘÍZENÍ

Současným trendem v kancelářích je snižovat náklady a optimalizovat počet přístrojů pořízením multifunkčního zařízení, které nahradí několik kancelářských strojů najednou - umožňuje tisknout, skenovat, kopírovat a faxovat prostřednictvím jediného zařízení.

Multifunkční výrobky jsou určeny především pro individuální firemní uživatele nebo malé kanceláře, které potřebují cenově výhodné tiskové řešení v jediném zařízení. Černobílý tisk je pro řadu firem stále nedílnou součástí jejich každodenních aktivit. Jeho význam spočívá zejména v cenové výhodnosti, zvláště v případě, že firma potřebuje především rychlý a výkonný multifunkční stroj, použitelný pro řadu aplikací - od běžného kancelářského tisku až po personalizované dokumenty či adresní štítky.

Multifunkční zařízení byla původně vytvořena s ohledem na prostorové a finanční úspory. Nyní se z nich stala ideální řešení pro firmy, které se snaží snižovat provozní náklady a disponují omezeným kancelářským prostorem. Současný posun zájmu uživatelů z oblasti menších firem od běžných tiskáren směrem k multifunkčním zařízením tento vývoj jen potvrzuje. V souvislosti s tímto trendem a se stále vyšší potřebou barevného tisku představí společnost Oki v blízké době novou produktovou sérii jednoprůchodových barevných multifunkční zařízení formátu A4 pro malé a střední podniky.

DVĚ V JEDNÉ

Doporučením pro jednotlivé uživatele, podnikatele a menší společnosti, které si tisknou své prezentační materiály ve vlastní režii, je využívání tiskáren s koncepcí „2 v 1“. Tyto tiskárny jsou určeny pro zákazníky, kteří chtějí přejít na barevný tisk nebo nahradit pomalou inkoustovou tiskárnu s drahým provozem. S těmito přístroji mají zákazníci nyní v jednom zařízení k dispozici rychlý barevný i černobílý tisk a všechny funkce, na které byli dosud zvyklí pouze u síťových tiskáren - to vše přímo v kanceláři.

Jednoprůchodová digitální tisková technologie umožňuje vysokou rychlost a kvalitu tisku. Automatická kalibrace barev zase zajistí stálost barevného podání po celou dobu životnosti tiskárny.

CENY ZAŘÍZENÍ A TISKÁREN

Nabídka a rozpětí ceny barevných tiskáren a multifunkčních zařízení na trhu se pohybuje v širokém rozmezí od 10 do 300 tisíc korun v závislosti na modelu a potřebách zákazníka. Černobílé tiskárny je možné pořídit v cenových relacích od čtyř do 56 tisíc korun. Černobílé multifunkční zařízení pro menší a střední firmu stojí dnes zhruba 18 tisíc korun bez daně, barevné multifunkční přístroje kolem 30 tisíců.

BRAND24

Do dražších ale kvalitnějších zařízení se vyplatí investovat pro jejich nižší poruchovost, a to zejména u takzvaných jednoprůchodových zařízení. Pro vyšší rychlost tisku, nižší náklady na provoz a vysokou kvalitu tiskových výstupů nebo možnost postscriptového tisku.

U výkonnějších zařízení má zákazník možnost využít softwarové aplikace, které usnadňují použití (například Template Manager). Pro dosažení maximálních výkonů je nutné respektovat doporučenou zátěž a místo nasazení s přihlédnutím k objemu zpracovaných dat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).