Menu Zavřít

Tisícovky volkswagenů, audi a seatů musí do servisů

3. 1. 2005
Autor: Euro.cz

KONCERN VW Co může způsobit jeden vadný šroub? Spoustu starostí. Tisícovky vlastníků volkswagenů, audi a seatů v Česku budou kvůli němu muset navštívit servis. Koncern Volkswagen se postaral o vánoční senzaci - svolal o V ánocích v USA do servisů 300 tisíc aut kvůli patným blinkrům.

KONCERN VW Co může způsobit jeden vadný šroub? Spoustu starostí. Tisícovky vlastníků volkswagenů, audi a seatů v Česku budou kvůli němu muset navštívit servis.

Koncern Volkswagen se postaral o vánoční senzaci - svolal o V ánocích v USA do servisů 300 tisíc aut kvůli patným blinkrům. Potíže ale stíhají i české motoristy, a to kvůli šroubu víka palivového čerpadla. Jde o koncernová vozidla s třía čtyřválcovým dvouventilovým vznětovým motorem, se zdvihovým objemem 1,2 litru, 1,4 litru, 1,9 litru a 2,0 litru, která byla vyrobena v období mezi březnem a srpnem 2004. „Může dojít ke zlomení šroubu víka palivového čerpadla,“ řekl Profitu mluvčí značky Jan Klíma. „Pokud k této závadě dojde, přestává pouzdro čerpadla těsnit a může unikat nafta.“ V České republice se tato záležitost týká 3400 vozidel značek Volkswagen, Audi a SEAT. „Majitelé aut VW jsou vyzýváni k návštěvě autorizovaného servisu, kde bude provedena kontrola palivového čerpadla. V případě, že je ve voze namontováno čerpadlo dodavatele, kterého se akce týká, budou šrouby vyměněny za jiné, s vylepšenou konstrukcí. Oprava trvá asi hodinu a je samozřejmě bezplatná,“ řekl Klíma.

BRAND24

AMERIČANŮM TO NEBLIKÁ A s jakými problémy se potýkají Američané? Závada na 300 tisících vozů VW Golf, GTI a jetta je prý méně nebezpečná, týká se signálních světel pro odbočování. Kromě toho však VW již v USA kontroluje přes 440 tisíc aut vyrobených v letech 2001 a 2003, které mají potíže s postranními airbagy. Podle statistiky NHTSA si 107 majitelů vozů zmíněných značek stěžovalo na to, že airbag se otevřel nekontrolovaně, bez toho, aniž došlo ke srážce. Podle mluvčího VW se tato vada týká jen vozů golf a jetta, vyvezených do Spojených států. „O varovných blikačích ani airbagách žádné zprávy nemáme, s největší pravděpodobností se skutečně týká jen amerického trhu,“ řekl Jan Klíma. ŠPATNÉ DVEŘE OD GM**

Opravny nečekají v Americe jen volkswageny. Potíže má také General Motors, týká se to jeho minivanů nejnovějších modelových řad Chevrolet a Pontiac. Největší světová automobilka je nucena stáhnout k dealerům počínaje březnem minivany kvůli nedomyšlenému otevírání posuvných dveří na straně spolujezdce. Pokud pasažér nepustí včas držadlo, může si zranit ruku nebo zápěstí. Opravu nařídila americká Národní správa bezpečnosti na silnicích (NHTSA) poté, kdy dostala 21 stížností zraněných osob. Kromě minivanů prodaných v USA svolává GM k opravám přes 133 tisíc těchto vozů iv zahraničí, zejména v Kanadě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).