Menu Zavřít

Teplo asi od září citelně podraží

27. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Teplárny oznámily, že ceny dálkového vytápění výrazně narostou. Důvodem je razantní zdražování jednoho ze zdrojů pro výrobu tepla - zemního plynu. Mluvčí největší teplárenské skupiny, koncernu MVV Energy, Rita Gabrielová upozornila, že monopolní distributor plynu šroubuje ceny nahoru.

Teplárny oznámily, že ceny dálkového vytápění výrazně narostou. Důvodem je razantní zdražování jednoho ze zdrojů pro výrobu tepla - zemního plynu.

BRAND24

Mluvčí největší teplárenské skupiny, koncernu MVV Energy, Rita Gabrielová upozornila, že monopolní distributor plynu šroubuje ceny nahoru. V současné době je v rámci koncernu zvedla například společnost ZTV až o 18 procent. „Jestli to takhle půjde dál, budeme muset od září letošního roku teplo z centrálních zdrojů citelně zdražit,“ uvedla Rita Gabrielová.

Liberalizace českého plynárenského trhu, která měla přinést zákazníkům konkurenční a tedy nižší ceny, tak má podle Gabrielové pro teplárny přesně opačný efekt. Dodavatelé plynu se na základě nových pravidel nemusí od začátku tohoto roku u největších odběratelů podřizovat rozhodnutí energetického regulátora, ale mají pro ně smluvní ceny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).