Menu Zavřít

Tendr Lesů ČR na provádění lesnických činností vstupuje do 2. kola

26. 8. 2011
Autor: profit

 V zadávacím řízení „Provádění lesnických činností s prodejem dříví ‚při pni‘ - rok 2012+“ včera Lesy ČR zahájily druhé kolo, a to odesláním výzev k podání nabídky  všem 62 zájemcům, kteří postoupili do druhého kola.

 

Foto: Miloslav Hamřík

Jedná se o celkem 3930 dílčích výzev, což představuje 95 % z podaných žádostí o účast v prvním kole. Konec lhůty pro podání nabídek je 5. 10. 2011, ve stejný den proběhne veřejně přístupné otevírání obálek s nabídkami. Uzavírání smluv s vítězi veřejných zakázek předpokládá vedení státního podniku v průběhu listopadu 2011.

Transparentní dvoukolový tendr probíhá zcela v souladu se zadáním takzvané Dřevěné knihy vypracované Ministerstvem zemědělství ČR a přináší jasná a spravedlivá pravidla pro všechny subjekty, a to v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. „Máme zájem na tom, aby výsledky právě probíhajícího tendru byly pro státní podnik a tedy i stát přinejmenším stejně úspěšné jako tendry na letošní rok. Transparentními podmínkami nastolují LČR i v tomto tendru soutěžní prostředí. Tendru se účastní 62 subjektů,“ říká generální ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora.

V zájmu otevřenosti navíc uskutečnilo vedení Lesů ČR v průběhu 1. kola zcela nadstandardní veřejné připomínkové řízení ke smluvním podmínkám této veřejné zakázky. Všichni zájemci nejen z řad lesnických firem tak mohli posílat své náměty a připomínky, kterých se nakonec sešlo celkem 185 od dvaceti různých subjektů – fyzických i právnických osob. Všechny obdržené náměty byly pečlivě vyhodnoceny a část z nich byla při tvorbě smluvních podmínek zohledněna.

CONTENT24

Komise v prvním kole užšího řízení vyloučila jednoho zájemce pro nesplnění kvalifikace a z celkových 4132 žádostí o účast jich pouze 178 vyřadila při omezování počtu zájemců pro účast ve 2. kole.  Omezení počtu zájemců pro účast ve druhém kole postupem stanoveným v kvalifikační dokumentaci se týká 21 zájemců, z toho jen tři zájemci nepostoupili v žádné z částí veřejné zakázky, na které podali žádosti o účast. Na každou část veřejné zakázky tak připadá průměrně 33 postupujících, minimální počet je 22, maximálně pak 43 postupujících.

Přehled zájemců postupujících do druhého kola je uveřejněn na webových stránkách Lesů ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).