Menu Zavřít

Technika: HD webkamera, levný Android a nová řada notebooků Lenovo

6. 11. 2010
Autor: profit

Logitech uvedl webkameru, přes kterou si popovídáte v HD, nový LG GT 540 Optimus se povedl a z továren Lenova k nám míří nové notebooky.

Foto: Logitech

Skypování v HD rozlišení

Společnost Logitech uvedla na trh webkameru C910 s vysokým HD rozlišením. Díky firemnímu softwaru Logitech Vid HD s ní lze uskutečňovat videohovory ve vysokém rozlišení 720 p. Nahrávání videa na disk je možné dokonce ve „Full HD“ rozlišení 1 080 p. Software navíc dovoluje nahrávat HD videa na Facebook a YouTube jediným kliknutím. S webkamerou lze samozřejmě i snadno snímat fotografie, které umí přístroj pořídit až ve velikosti 10 megapixelů. Kamera, která disponuje dvěma mikrofony umístěnými po stranách webkamerové čočky, má hloubku 25 milimetrů. Součástí balení je i software Magix určený pro editaci fotografií a videozáznamů. Doporučená maloobchodní cena je kolem 3 000 korun.

Lenovo má dvě nové řady notebooků

Společnost Lenovo uvedla na trh dvě nové řady notebooků, které jsou určeny primárně pro podnikatele, živnostníky a malé podniky (SMB). Modely jsou vybaveny ergonomickou klávesnicí s numerickou částí, kterou uživatelé určitě ocení při práci s tabulkovými procesory. Notebooky disponují sadou Lenovo Security Suite, pomocí níž se lze chránit před neoprávněným přístupem. K dispozici je i Lenovo OneKey Rescue Recovery systém, který pomáhá obnovit ztracené nebo poškozené soubory. Notebook IdeaPad V560 s širokoúhlým displejem 15“ a rozlišením 1 366 x 768 bodů nabízí podnikatelům dostatečný výkon pro každodenní pracovní činnosti. Jeho silnější bráška IdeaPad B560 je vybaven širokoúhlým 15,6“ displejem, v nejvyšší úrovni pak procesorem Intel Core i3, 4 GB paměti DDR3 a pevným diskem s kapacitou 500 GB. Nové řady notebooků IdeaPad by měly být k dispozici na konci října.

BRAND24

Test Profitu: LG GT540 Optimus

Na český trh dorazil nový smartphone LG GT 540 Optimus. Teprve po chvilce pozorného zkoumání zjistíte, že telefon svůj kovový vzhled jen věrně imituje. Jinak se ale skvěle drží v ruce a na jeho třípalcovém displeji se člověk snadno a rychle zorientuje. Největším kladem přístroje je jeho operační systém Android ve verzi 1.6. Ten překvapí svou svižností a zvláště uživatelé, kteří odzkoušeli v mobilu Windows Mobile, už ho nebudou chtít dát z ruky. Telefon si hned po svém uvedení vysloužil přezdívku „nejlevnější Android na trhu“. Na jeho kvalitách to ale rozhodně neubírá. Pravdou je, že zamrzí absence podpory flashe, ale přístroj to alespoň trochu kompenzuje podporou DivX a Xvid formátů a skvělou provázaností s aplikacemi Google. Nechybí mu ani možnost připojit se k wi-fi síti a k dispozici je též GPS modul. Za cenu něco přes 4 000 korun se jedná o telefon, který nelze nedoporučit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).